Mon. Dec 11th, 2023

  Astro menghormati Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia ini dengan menyiarkan lebih daripada 150 rancangan kegemaran anda dalam genre hiburan, variasi, drama, fakta, filem, telefilem, filem pendek dan kanak-kanak di Gemilang Saluran 100 melalui TV, Atas Permintaan dan Astro GO . Antara 21 Ogos dan 18 September, saluran ini adalah percuma untuk semua pelanggan Astro.

  Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro, Henry Tan berkata, “Sebagai rakyat Malaysia yang bangga, Astro berharap agar dapat memberi inspirasi kepada negara kita untuk bersatu dan kekal teguh seperti yang divisualkan menerusi tangan-tangan yang mewakili kepelbagaian kaum di Malaysia, pada masa yang sama disulami dengan warna-warna kebangsaan kita – Biru untuk Perpaduan, Merah untuk Keberanian, Putih untuk Kesucian dan Kuning untuk Kesetiaan. Inilah nilai-nilai menyatukan rakyat Malaysia sejak lahirnya negara kita dan akan terus membimbing kita.”

  Tan berkata, “Video Gemilang Bersama kami memaparkan Nurin Amalin yang berusia 19 tahun, seorang para-atlet yang kehilangan penglihatannya ketika berusia 10 tahun. Menerusinya, kita akan melihat warna dan nilai yang dimaksudkan sebenarnya.

  Astro, jenama tempatan, ingin menjadi suara untuk kebaikan dengan memperkasakan rakyat Malaysia untuk menyumbang kepada pembangunan negara mereka melalui kempen Gemilang Bersama kami, yang mengetengahkan cerita dan hiburan Malaysia terbaik di Gemilang Channel 100. Buat pertama kalinya, pelanggan boleh mengambil kesempatan daripada pelbagai tawaran kandungan terbaharu dan masa hadapan, termasuk:-

  • Sekali gus, trofi Istimewa Merdeka Malaysia The All Together Now menjadi tumpuan program Khas Merdeka, yang menampilkan beberapa selebriti terkenal negara daripada pelbagai kaum dan generasi.
  • Dalam komedi Satu Tong, Shah Iskandar, Elizabeth Tan, dan Andy Teh menggambarkan cabaran yang sering dihadapi rakyat Malaysia, seperti gangguan bekalan udara mereka. Komedi “feel-good” ini berfungsi sebagai peringatan tentang keikhlasan dan sifat membantu rakyat Malaysia.
  • Oleh pengarah terkenal KC Chiu, dokumentari Malaysia In Their Eyes dan The Conservationists. Dokumentari pertama menyerlahkan keindahan negara kita melalui mata lapan warga asing yang menggambarkan kehidupan di Malaysia, menjelaskan mengapa mereka memilihnya sebagai rumah baharu mereka, dan berfungsi sebagai peringatan tentang budaya dan cara hidup yang kaya yang telah kita gunakan.
  • 270 min Laluan pasukan bola sepak negara untuk layak ke Piala Asia AFC 2023 buat kali pertama dalam tempoh 42 tahun diceritakan dalam dokumentari Ke Piala Asia.
  • Saksikan The Making of Air Force sempena Hari Malaysia dan Hari Kebangsaan. Di saluran Gemilang, Selagi Bernyawa. Armed Forces Selagi Bernyawa ialah filem blockbuster penuh aksi yang mengisahkan pengorbanan Tentera Udara Diraja Malaysia dan semangat patriotisme yang mendorong mereka melindungi kita semua. Pelakon hebat termasuk Dato Adi Putra, Aiman Hakim, Nas-T, Sara Ali, Carmen Soo, Anas Ridzuan, Jack Tan, Johan As’ari, Iman Corinne, dan Luqman Hafidz, Pablo Amirul , Scha Alyahya, Sangeeta Krishnasamy, Azira Shafinz dan banyak lagi yang muncul dalam filem itu, yang akan dipersembahkan pada 25 Ogos.
  • Melalui interaksi dengan hos Alif Satar, Sissy Iman, dan tetamu istimewa Datuk Aznil Haji Nawawi dan Michael Ang, Cheerful Chit Chat menunjukkan bagaimana kanak-kanak melihat Malaysia secara berbeza daripada orang dewasa.

   

  Tonton filem popular Malaysia termasuk Ola Bola, Hantu Kak Limah, The Journey, The Garden of Evening Mists, Paskal, Polis Evo 1 & 2, The Kid from The Big Apple, P. Ramlee Movies, Boboiboy The Movie 2, dan banyak lagi. Anda juga boleh menonton Rancangan Masakan Kampunglympics dan Agak-Agak.

  Raikan Hari Kebangsaan Dengan Lebih Lagi 

  Sehubungan dengan Hari Kebangsaan, Astro Radio akan mempersembahkan beberapa program yang menarik, termasuk memainkan lebih banyak muzik serantau di 11 stesen radio dan aplikasi SYOK. LITE akan menyediakan pelbagai cerita yang mempamerkan ciri-ciri tersendiri rakyat Malaysia. ERA akan mengambil bahagian dalam perarakan Hari Kebangsaan bersama-sama selebriti sambil menaiki bas lompat-lompat melalui lokasi terkenal di ibu negara. Selain program menarik yang akan dilangsungkan oleh RAAGA, Merdeka Food, MY akan menganjurkan Mini Konsert Merdeka dengan pelbagai penghibur tempatan.

  Mulai 8 Ogos hingga 18 September 2022, Go Shop akan mengadakan “Jualan Go Gemilang” dengan baucar diskaun bernilai sehingga RM112. Tanpa syarat pembelian minimum, pelanggan boleh memanfaatkan penghantaran percuma ke seluruh negara, termasuk Sabah dan Sarawak.

  Saluran Go Shop, internet dan aplikasi mudah alih turut menawarkan pelanggan peluang menonton program TV eksklusif termasuk Kak Joy & The Geng, Inspirasi Malaysia, Keluarga Mahabbah, Go Cuti dan Rencah Go Shop. Lawati www.goshop.com.my atau apl Go Shop di Google Play atau App Store untuk butiran tambahan.

  Sehingga 30 September, pelanggan NJOI yang membeli Kotak NJOI dari Kedai NJOI di www.njoi.com.my, penjual NJOI di setiap negeri, atau tapak e-dagang seperti Shopee, Lazada dan Go Shop akan menerima 2 bulan percuma akses kepada Pek HD dan kredit RM30.

  100 pelanggan Astro boleh menyertai untuk memenangi HONOR Band 6 melalui Astro Rewards dengan membalas factoid tentang saluran Gemilang. Untuk mengakses halaman peraduan, klik https://astro.com.my/merdeka22.

  Memberi Semula Kepada Komuniti

  Astro mengumumkan kempen derma darah bersama Pusat Darah Negara (PDN) dan melancarkan usaha buku audio bersama Persatuan Orang Buta Malaysia berhubung kempen Gemilang Bersama (MAB). Satu beg darah yang anda berikan mungkin berpotensi menyelamatkan tiga nyawa. Anda boleh melakukan ini di kemudahan derma darah di Mid Valley, Putrajaya, dan Jalan Tun Razak. Anda boleh mendapatkan maklumat tambahan di www.pdn.gov.my.

  Melalui kerjasama dengan Persatuan Orang Buta Malaysia, Astro juga menggalakkan rakyat Malaysia mengambil bahagian dalam rakaman buku audio untuk orang yang kehilangan penglihatan (MAB). Rakaman buku audio boleh dihantar ke [email protected]. Sila layari [email protected] untuk maklumat lanjut.

  Lawati promotions.astro.com.my/details/GemilangBersama untuk butiran lanjut mengenai inisiatif Gemilang Bersama.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *