Mon. Sep 25th, 2023

  Sebelum Hari Kemerdekaan, YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof, Pengarah Kanan – Acara Domestik & Pelancongan Malaysia mengisytiharkan permulaan kempen Hab Steak Me’nate Fiesta Merdeka 2022 (Me’nate) dalam usaha untuk memotivasikan rakyat Malaysia untuk mengukuhkan nasionalisme mereka. Acara sulung itu bertepatan dengan pembukaan besar lokasi ke-10 Me’nate Steak Hub, cawangan pertama yang terletak di pusat beli-belah, di The Curve di Mutiara Damansara.

  Pengacara selebriti Keanu Azman dari Hitz FM dan Aki Chan dari MY FM menjadi tuan rumah pelancaran. Sebagai sebahagian daripada sambutan kemerdekaan yang indah tahun ini, Pembukaan Besar Me’nate Steak Hub cawangan ke-10 menunjukkan komitmen Me’nate untuk menggalakkan pemimpin perniagaan dan orang ramai untuk bebas menyatakan budaya dan warisan. Memandangkan tahun 2022 adalah permulaan peralihan kepada fasa endemik, isu ini amat penting untuk rakyat Malaysia. Bagi mengenang perjalanan luar biasa yang telah menyatukan Malaysia walaupun menghadapi rintangan yang paling sukar, Me’nate telah menganjurkan Fiesta Daging Merdeka 2022.

  YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof berkata, “Sungguh teruja melihat jenama tempatan seperti Me’nate membawa budaya tempatan kita dengan bangga dan secara kreatif menggabungkan hidangan tempatan dalam menu mereka sempena musim Merdeka ini. Saya berpendapat, ini merupakan cara terbaik untuk menzahirkan semangat patriotik seseorang, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana melaksanakan inisiatif ini sebagai peneraju industri terkemuka dalam memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia demi melahirkan semangat patriotisme, dengan cara mereka sendiri. Inisiatif ini bukan hanya untuk meningkatkan semangat semasa Merdeka sahaja, tetapi dasarnya memacu penyediaan dan makan makanan yang baik untuk segmen pelancongan dengan menggambarkan keindahan Kemerdekaan Malaysia kepada dunia melalui media sosial dan sebagainya”.

  Sebagai sebahagian daripada promosi Fiesta Daging Merdeka 2022, Me’nate memperkenalkan hidangan istimewa serantau seperti Daging Bakar Malaysia, Puyuh Goreng Merdeka dan Jalur Gemilang Kambing yang digabungkan dengan beberapa sos Malaysia yang unik untuk menyerlahkan semangat patriotisme. Selaras dengan tema tersebut, restoran stik buatan tangan yang terkenal itu turut menyertakan minuman termasuk Kopi Tarik, Teh Tarik, Bandung Bunga Raya dan Soda Kebangsaan. Sehingga 16 September 2022, hidangan bertemakan Merdeka ini akan dihidangkan di semua lokasi Me’nate Steak Hub seluruh negara.

  Menurut Encik Syed Ashraf bin Syed Ali, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Me’nate Steak Hub, “Di Me’nate, kami amat berbangga dapat mengekalkan tradisi tempatan walaupun kami merupakan restoran stik barat, kerana kami berpandangan adalah amat penting untuk kita berpegang dan berbalik kepada adat resam dan asal usul terutamanya pada masa kini dalam dunia yang sentiasa berkembang pesat ini. Makanan memainkan peranan penting dalam menghubungkan masyarakat daripada budaya, latar belakang dan etnik yang berbeza sejak dari dahulu lagi. Justeru itu, semasa kami melancarkan kempen Merdeka Meat Fiesta 2022, kami berharap dapat menjadi penghubung dalam menggalakkan perpaduan, kepelbagaian budaya dan kebersamaan sepanjang Merdeka ini”.

  Di samping itu, Me’nate menyediakan diskaun 20% kepada pengguna untuk semua hidangan daging mulai sekarang hingga 31 Ogos 2022, untuk membolehkan mereka menikmati Fiesta Daging Merdeka 2022 bersama rakan dan keluarga pada harga yang berpatutan. Untuk maklumat tambahan, sila layari https://menate.com.my/ atau halaman media sosial Me’nate Steak Hub.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *