Thu. Sep 21st, 2023

  OPPO secara rasmi menjadikan sistem pengendalian berasaskan Android terbaharunya, ColorOS 13, tersedia kepada pengguna di seluruh dunia. Sebagai salah satu sistem pengendalian pertama berdasarkan Android 13 yang dilancarkan baru-baru ini, ColorOS 13 memperkenalkan Reka Bentuk Aquamorphic serba baharu untuk pengalaman visual yang jelas dan selesa serta UI mesra pengguna. Ia juga mengandungi beberapa ciri Android 13 yang penting. ColorOS 13 mengandungi beberapa keupayaan baharu untuk sambungan berbilang peranti pintar untuk meningkatkan lagi produktiviti dengan pengalaman pintar, disokong oleh kemajuan teknologi terkini OPPO.

  UI yang ringkas dan selesa diwujudkan dengan Reka Bentuk Aquamorphic baharu

  Untuk ColorOS 13, OPPO telah menambah Reka Bentuk Aquamorphic yang segar untuk menyediakan antara muka pengguna yang lancar, berwarna-warni dan inklusif. Palet Tema baharu dipengaruhi oleh cara rona cahaya berubah di paras laut antara matahari terbit dan senja. Pengguna boleh menjangkakan adegan dramatik makhluk liar dalam alam semula jadi dalam siri “Tanah Air” baharu foto Paparan Sentiasa Dihidupkan.

  Untuk menggalakkan anda memberi perhatian kepada perubahan iklim dan persekitaran yang kita semua kongsi, animasi Paparan Sentiasa Hidup menunjukkan cara rumah haiwan berbeza-beza berdasarkan variasi suhu harian. Ilustrasi Keadaan Kosong, Reka Letak Suai Suai untuk pelbagai saiz skrin, dan ikon yang dikenali serta-merta adalah sebahagian daripada bahasa reka bentuk inklusif berpaksikan manusia OPPO, yang bertujuan untuk meningkatkan kebolehbacaan dan kebolehgunaan keseluruhan.

  Prestasi asas dipertingkatkan oleh teknologi yang dibangunkan sendiri

  Enjin Pengkomputeran Dinamik, penyelesaian teknikal peringkat sistem OPPO yang dicipta secara dalaman untuk memberikan sistem yang lebih diperkemas dan stabil serta penambahbaikan menyeluruh kepada pengalaman pengguna teras, membuat penampilan sulungnya dengan ColorOS 13. Enjin menyampaikan ColorOS 13 dua peningkatan ketara, iaitu hayat bateri yang lebih lama dan kapasiti untuk menjalankan lebih banyak program di latar belakang. Enjin Pengkomputeran Dinamik daripada OPPO mencapai keseimbangan yang lebih baik antara prestasi tinggi dan penggunaan kuasa yang rendah untuk mengoptimumkan penjadualan sumber perkakasan untuk memanjangkan hayat bateri. Di samping itu, dengan mengekalkan lebih banyak apl aktif di latar belakang, anda boleh menukar antara apl tersebut tanpa kehilangan status apl atau mengalami kelembapan.

  Pengalaman kerja dan kehidupan pintar dengan ciri pintar serba baharu

  Untuk menawarkan pelbagai pengalaman praktikal dan disesuaikan, OPPO telah bekerjasama dengan perisian dan penyedia perkhidmatan terkemuka seperti Bitmoji dan Spotify. Dengan Paparan Sentiasa Hidup Pintar 2 ColorOS 13, pengguna kini mempunyai akses yang lebih pantas kepada maklumat dan kawalan yang lebih praktikal ke atas main balik muzik dan ciri lain, termasuk maklumat tentang muzik dan apl penghantaran makanan. Kadar segar semula Paparan Sentiasa Hidup diturunkan kepada hanya 1 hertz berkat teknologi LTPO2.0 yang menerajui pasaran OPPO, yang boleh menjimatkan penggunaan kuasa sebanyak 30% dalam keadaan tertentu.

  Pembantu Mesyuarat telefon pintar pertama yang dibuat oleh OEM secara eksklusif untuk mesyuarat dalam talian adalah daripada OPPO. Melalui Pemindahan Fail, Sambung Berbilang skrin kini menawarkan sambungan lancar antara telefon pintar dan PC 5. Ini meningkatkan kemudahan dan kecekapan.

  Privasi dan perlindungan keselamatan sebagai keutamaan

  Sejak awal lagi, ColorOS telah mengutamakan privasi dan keselamatan. Ciri perlindungan privasi asas Android 13 disepadukan ke dalam ColorOS 13. Contohnya, untuk menghentikan perisian hasad daripada membocorkan maklumat kritikal, sistem akan memadamkan sejarah papan keratan serta-merta selepas masa yang singkat. Selain itu, pengguna boleh mengakses Wi-Fi tanpa mendedahkan kedudukan tepat mereka terima kasih kepada ciri Wi-Fi Berdekatan 6.

  Teknologi yang dibangunkan sendiri oleh OPPO adalah sama penting dalam meningkatkan privasi dan keselamatan. Dengan sekali ketik, Auto Pixelate 7 boleh mengecam dan mengaburkan gambar profil dan nama secara automatik dalam tangkapan skrin sembang berdasarkan model algoritma pada peranti, dan Peti Keselamatan Peribadi baharu dilindungi menggunakan Standard Penyulitan Lanjutan (AES) yang terkenal untuk menawarkan tahap keselamatan yang tinggi. ColorOS 13 menyediakan perlindungan privasi dan keselamatan berdasarkan piawaian keselamatan dan pengesahan privasi yang berwibawa seperti ePrivasi, TRUSTe, ISO27701 dan ISO2700.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *