Thu. Sep 28th, 2023

  KUALA LUMPUR, 27 Ogos 2022 – Demam Bollywood di Malaysia akhirnya terubat malam tadi apabila penyanyi latar (playback) nombor satu India, Jubin Nautiyal hadir menghiburkan hampir 3,000 peminat di Malaysia ketika konsert perdananya ‘Jubin Nautiyal: Live In Malaysia’ bertempat di dewan Plenary Hall, KLCC yang dikelolakan oleh syarikat penganjur acara popular, Hitman Solutions.

  “Ini merupakan kali pertama saya menjejakkan kaki di Malaysia dan sambutan yang saya terima cukup mesra. Meskipun singkat, saya berpeluang melihat tempat-tempat menarik di sekitar Kuala Lumpur dan merasai makanan Malaysia, dan tujuan utama saya ke sini adalah bermain muzik bagi menghiburkan peminat saya di Malaysia,” jelas jejaka kacak berusia 33 tahun ini.

  Peminat dihiburkan selama lebih dua jam malam tadi dengan hampir 30 lagu dibawakan oleh Jubin, termasuk lagu hit seperti Zindagi daripada filem box-office Bajrangi Bhaijaan, Lut Gaye, yang mempunyai lebih 1.2 bilion tontonan di YouTube, Humnava Mere, Tum Hi Aana, Raataan Lambiyan, dan lain-lain, diiringi oleh 15 pemuzik berbakat yang diterbangkan dari India.

  “Rencananya, saya akan menyanyikan dalam 20 buah lagu sahaja tetapi kebanyakan peminat berasa hampa dan mahukan lebih, jadi saya hadiahkan 30 buah lagu kesemuanya yang saya nyanyikan secara medley demi tidak menghampakan perasaan mereka semua,” tambah Jubin.

  Kerjaya muziknya bermula pada 2011 apabila dia bertanding dalam rancangan realiti X Factor India, tetapi dia tidak berjaya ke fasa terakhir. Kata Jubin, “Kekuatan saya selama ini adalah muzik itu sendiri, saya tidak pernah menganggapnya sebagai hobi atau sekadar minat, lebih kepada sebuah cara hidup (way of life), sama seperti makanan, seperti bernafas, begitulah pentingnya muzik dalam kehidupan saya.”

  “Saya rasa sangat bertuah kerana dapat menghibur dan menggembirakan peminat-peminat saya pada malam ini melalui muzik yang saya bawakan, saya hanya mengharapkan kasih sayang, senyuman yang terukir dan mungkin juga tangisan di wajah mereka (peminat), serta pulang dengan kenangan yang indah. Semoga kita berjumpa lagi di lain masa, terima kasih Malaysia.”

  Menurut Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Hitman Solutions, Encik Rohit Rampal, “Terima kasih kepada pembeli tiket dan kesemua yang hadir pada malam ini kerana sambutan yang diterima sangat memberangsangkan serta luar jangkaan. Serta terima kasih juga kepada Tourism Malaysia, Malaysia Truly Asia, Milestone Entertainment, Kuna KL, Clifftop Group Asia, Malik Streams, Astro Ulagam, Astro Box Office Bollyone HD, Bollylah, Raaga.my, D’Mart Travel & Tours Sdn Bhd. dan Varnam MY. Jangan lupa nantikan konsert seterusnya dari Hitman Soutions.

  Jubin Nautiyal sudah pasti memenangi hati kami malam tadi, semasa konsert pertamanya di Malaysia. Akhir sekali, terima kasih khas kepada peminat. Terima kasih kerana membantu menjayakan konsert ini!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *