Fri. May 24th, 2024

Apabila perniagaan yang diusahakannya muflis, Adnan terpaksa mencari pekerjaan baharu. Selepas gagal dalam kerja barunya, kecenderungan Adnan untuk berlari di atas motosikal telah mendorongnya untuk berlari. Tugas Adnan telah mengambil beberapa giliran yang tidak dijangka; adakah kemahiran berlarinya sesuai dengan tugasnya? Imran Aqil, Bella Dowanna, Eleen Arisha, Wanns Ahmad, Elmy Moin, Kazar Saisi, dan Razdan Shamsudin menggabungkan bakat baharu dan berpengalaman dalam drama komedi arahan Azmi Hatta ini.

Adnan Runner merupakan sebuah drama yang diinspirasikan daripada filem Adnan Sempit terbitan MIG Production Sdn Bhd. Drama komedi 13 episod ini bakal menghiburkan penonton menerusi slot Lestary mulai 11 Mei 2023, setiap Khamis hingga Sabtu pada jam 9.00 malam atau strim secara langsung definisi tinggi di www.tonton.com.my.

Adnan Runner mengisahkan Adnan (Imran Aqil) yang bekerja sebagai despatch terpaksa menukar kerjayanya setelah syarikat tempatnya bekerja terpaksa ditutup kerana mengalami masalah kewangan. Adnan mula berasa buntu dan bosan duduk di rumah. Adnan yang tinggal bersama rakan baiknya Bobby (Wanns Ahmad), cuba untuk mencari dan memulakan pekerjaan baharu. Namun, pekerjaan yang dilakukan dirasakan tidak sesuai dengan jiwanya yang selama ini sering bekerja dengan menunggang motor di jalan raya.

Adnan dan Bobby akhirnya mengambil peluang bekerja sebagai runner sambilan memandangkan Adnan sememangnya seorang yang aktif meluncur di jalan raya dengan motornya.  Adnan sangat komited dengan kerjaya baharunya. Dia tabah diduga dengan pelbagai situasi apabila berhadapan dengan peniaga dan pelanggan yang mempunyai pelbagai kerenah. Keikhlasan Adnan dalam menjalankan tugasnya, berjaya mengatasi segala situasi yang dihadapinya termasuklah sindiket pengedaran dadah terancang yang ingin memerangkap Adnan sebagai keldai dadah. Bagaimanakah Adnan melepaskan diri daripada perangkap penjenayah yang licik itu?

Jangan ketinggalan untuk saksikan drama Adnan Runner menerusi slot Lestary, bakal bersiaran pada 11 Mei 2023 setiap hari Khamis hingga Sabtu pada pukul 9.00 malam atau strim secara langsung secara definisi tinggi di www.tonton.com.my. Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *