ANDRA & THE BACKBONE: PENGALAMAN LUAR BIASA MENANTI PENONTON KUALA LUMPUR

Walaupun Andra & The Backbone mungkin belum mencapai tahap ketenaran yang sama seperti Dewa 19 di kalangan peminat muzik Malaysia, terutamanya di kalangan kelompok peminat yang sering dipanggil Baladewa dan Baladewi, namun kini lebih banyak orang mulai menyedari keunikan dan pesona dalam muzik mereka.

Dalam perjalanan muzik yang seringkali lebih berat daripada apa yang biasa mereka dengar, Andra & The Backbone menghadirkan lirik-lirik cinta yang puitis dan mendalam. Vokal Dedy yang unik dengan ciri ‘husky’nya turut memberikan dimensi tersendiri dalam pengalaman mendengar muzik mereka.

Ketika melibatkan Stevie, anggota band death metal Deadsquad, kolaborasi mereka menghasilkan karya-karya yang menarik dan berani. Sudah tentu, konsert mendatang mereka akan menjadi satu pengalaman muzik yang istimewa yang tak boleh dilewatkan. Jadi, mari bergabung dengan kami dan sertai konsert yang akan datang untuk merasai keindahan muzik mereka yang unik.

Mungkin ada yang tidak tahu, band yang ditubuhkan pada 2006 ini sudah enam kali membuat persembahan di Kuala Lumpur.  Kali terakhir mereka menggalas tugas sebagai ‘opening Act’ untuk konsert Dewa 19 yang berlangsung di Stadium Malawati Shah Alam pada tahun 2019.

Setelah 17 tahun membina empayar, ‘Andra & The Backbone’ sekali lagi di beri ruang untuk ‘Sempurna Di Kuala Lumpur’.  Konsert anjuran Qew Communications Sdn Bhd atau Qew Comm itu di jadual bakal berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada 1 Disember nanti.

Bagi pihak Qew Comm, pihaknya melahirkan rasa teruja kerana dapat bekerjasama dengan Andra yang juga merupakan salah seorang gitaris Dewa 19.  Selain itu mereka juga percaya bahawa Andra & The Backbone punya kelompok peminat mereka sendiri.

Mereka juga percaya bukan hanya kelompok peminat rock tetapi peminat muzik ‘berat’ juga bakal hadir ke konsert itu nanti kerana ukhwah di kalangan mereka cukup kuat.

Menerusi jenama Andra And The Backbone mereka telah mengeluarkan empat album iaitu “Andra and the Backbone” pada tahun 2007, “Season 2 ” (2008) , “Love, Faith & Hope” (2010) serta album kompilasi “The Best Of Republik Cinta” (2011) .

Lagu hits mereka iaitu Sempurna yang diperkenalkan kembali oleh Gita Gutawa, “Lagi Dan Lagi”, “Dan Tidurlah”,  “Terdalam” , “Perih” , serta “Dengarkan Aku.

Bagi anda yang menggemari lagu-lagu yang sarat dengan mesej tersirat, ini peluang untuk menyaksikan kehebatan Andra dengan lebih dekat, apatah lagi beliau memilih untuk jadi anggota paling pendiam jika beraksi bersama Dewa19.

Konsert ‘Sempurna Di Kuala Lumpur’ bakal merungkai sisi sebenar Andra, Stevie dan Dedy yang pasti memberi momen indah dan lebih ‘intim’ sekaligus memaku kesempurnaan Andra & The Backbone.

Tiket dengan harga RM169 (CAT 1), RM139 (CAT 2), RM289 (CAT 3), RM229 (CAT 4) dan RM4,000 (VIP) akan mula dijual bermula 12 Okt ini di myticket.asia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *