Sat. May 25th, 2024

Petaling Jaya, 1 September 2022 Sudah dua minggu sejak TERPALING JUARA, dan Hazami, artis R&B yang terkenal dengan lagu perseorangan seperti Tekad, Sonata Musim Salju, Kata, Mungkir Bahagia, dan Kiblatku, telah mempersembahkan persembahan yang sangat mengujakan di pentas TERPALING JUARA, termasuk lagu Mungkir Bahagia dan Seribu Impian.

Pada minggu lepas, juri tetap Fauziah Latiff yang mesra disapa sebagai Kak Gee telah memberikan pandangan beliau terhadap persembahan Hazami. “Saya suka stail Hazami, cuma masih ada sesuatu yang anda tak dapat menggapai dalam lagu Seribu Impian ini. Anda kelihatan seperti mengelakkan sesuatu di atas pentas. Anda ialah seorang penyanyi yang hebat, mempunyai vokal bagus dan sedap didengar. Sebagai seorang artis yang sudah lama berkecimpung di industri, kita mahu lihat sisi berbeza Hazami di atas pentas ini,” ulas Kak Gee.

Bekerjasama dengan Akim Ahmad yang dikhabarkan boleh membaca Hazami seperti buku membuatkan Hazami berasa tenang. Apakah perancangan mereka berdua untuk lagu tema episod 3, Mas Mona (SFMM7, nyanyian asal Jeffrydin), yang mana Akim menekankan irama dalam persembahan nyanyian kali ini?

“Ketika dilamar untuk menyertai TERPALING JUARA, saya terus bersetuju kerana saya suka dengan konsep program dan saya juga sudah lama tidak bertanding di Anugerah Juara Lagu. Terima kasih kepada Dato’ Hattan dan Fauziah Latiff yang memberikan teguran. Segala komen, pandangan dan kritikan itu diterima secara terbuka. Saya tak rasa terkilan kerana sudah bersedia untuk keluar dari zon selesa dan mencuba benda-benda baharu untuk melangkah lebih jauh dalam kerjaya nyanyian. Saya akan buktikan bahawa keupayaan Hazami bukan hanya bersandarkan vokal tetapi juga boleh menjayakan pelbagai corak persembahan, memberikan hanya yang terbaik di pentas Terpaling Juara,” tambah Hazami.

“Saya sangat berbesar hati dapat bekerjasama dengan Hazami seorang penyanyi dan penghibur yang versatil dan berbakat besar. Kami berdua juga akur dengan tekanan yang dihadapi sekarang apabila Hazami dicabar dan diletakkan harapan yang sangat besar pada setiap persembahan di pentas TERPALING JUARA. Saya juga tahu yang peminat-peminat Hazami mahukan persembahan yang paling WOW daripada idola mereka pada setiap minggu. InsyaAllah, kami akan menyahut cabaran ini dan memberikan impak yang besar buat Hazami dalam program ini,” kata Akim Ahmad yang merupakan kapten kepada penyanyi legenda ini.

Program hiburan terbaharu TV3, TERPALING JUARA mempertaruhkan 3 kapten, Akim Ahmad, Hael Husaini dan Naim Daniel yang merupakan penyanyi, penggubah lagu dan penulis lirik yang berbakat besar serta pemilik trofi Juara Lagu di anugerah paling berprestij untuk membimbing seorang penyanyi senior dan seorang penyanyi junior untuk menjayakan persembahan mingguan daripada #playlistAJL iaitu lagu – lagu popular yang pernah tercalon di semua edisi Separuh Akhir Muzik Muzik dan Anugerah Juara Lagu (AJL).

Jangan ketinggalan untuk menonton Terpaling Juara pada setiap hari Ahad, siaran langsung dari Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, pukul 9.00 malam dan strim langsung secara HD di www.tonton.com.my Gunakan tanda pagar #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *