Selesai Sudah ‘Jilid Akhir: Ella Puteri Kota, Ratu Rock Negara Persembahkan Konsert Spektakular Orkestra Rock

Ratu Rock Malaysia, Ella, bakal memukau penonton dengan persembahan istimewa ‘JILID ROCKESTRA ELLA: ROCKERS JUGA MANUSIA’ pada 9 Ogos 2024 di Plenary Hall, KLCC. Untuk satu malam sahaja, Ella akan mempersembahkan gabungan unik antara getaran rockernya dengan elemen band dan orkestra.

Konsert ini dianjurkan oleh Hitman Solutions dan RockQueen, yang kembali bekerjasama selepas kejayaan siri konsert sebelumnya. CEO Hitman Solutions, Encik Rohit Rampal, menyatakan “Kami tidak sabar untuk berkongsi konsert ini dengan semua. Kali terakhir Ella mengadakan konsert dalam genre orkestra adalah pada tahun 2017.”

Tambah Ella, perbezaan utama konsert ini dengan konsert sebelum ini ialah gabungan genre rock dengan 15 pemuzik orkestra profesional. “Konsert sebelum ini mengisahkan tentang perjalanan seni saya dan kisah kerjaya saya selama 35 tahun, yang merupakan gambaran lengkap diskografi saya sebagai penyanyi rock.

“Selain gabungan rock dan orkestra, konsert ini memberi peluang kepada kami untuk mempersembahkan kreativiti kami dengan menambah lagu hit yang belum pernah dimainkan,” katanya.

Konsert ini juga akan dipimpin oleh pengarah muzik tersohor, Dato’ Hashridz Murshim bin Hassim (Dato’ Acis), menjanjikan pengalaman muzikal yang tidak boleh dilepaskan. Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan gabungan ajaib ini secara langsung di Dewan Plenari, KLCC pada 9 Ogos 2024.

Ratu Rock Malaysia akan mempersembahkan gabungan yang unik dengan getaran rockernya dengan elemen band dan orkestra untuk satu malam sahaja. Kami tidak sabar untuk berkongsi konsert ini dengan semua peminat yang sudah lama menyokong sepanjang dalam industri ini.

Kali terakhir Ella mengadakan konsert dalam genre orkestra adalah pada tahun 2017 lalu, “Saya gabungkan dua perkara yang saya sayangkan, sebuah persembahan yang lebih rapat untuk meluangkan masa bersama peminat-peminat tersayang”, kata Nor Zila binti Aminuddin yang lebih dikenali sebagai Ella.

JILID ROCKESTRA ELLA kali ini adalah peluang untuk saya terokai gabungan muzik dari album-album saya yang dipersembahkan dalam bentuk yang cukup istimewa iaitu orkestra,” katanya.

Jelas Ella lagi, perbezaan konsert yang diadakan sebelum ini dengan JILID ROCKESTRA ELLA, ia adalah gabungan antara genre rock dengan 15 orang pemain muzik orkestra profesional. “Konsert sebelum ini menceritakan tentang perjalanan seni dan kisah 35 tahun kerjaya saya, yang merupakan representasi lengkap diskografi saya sebagai penyanyi rock.

“Selain gabungan rock dan orkestra, konsert kali ini memberi kami peluang mempersembahkan kreativiti kami dalam berkarya dengan penambahan lagu-lagu hits yang belum sempat dimainkan, dan masih di bawah pimpinan pengarah muzik iaitu Dato’ Hashridz Murshim bin Hassim (Dato’ Acis),” katanya.

Ella masih mengekalkan solidaritinya terhadap Palestin dan akan terus bersuara demi manusiawi sepanjang berlangsungnya konsert itu nanti sebagai seorang anak seni yang prihatin. “Konsep konsert masih lagi dalam perbincangan namun secara keseluruhannya adalah rapi, dari segi elemen muzik, set pentas, fesyen ‘glam rock’ dan semuanya akan kami ambil kira, namun secara keseluruhannya boleh saya rangkumkan dalam satu ayat, ‘rockchic rockestra’.

“Saya jangkakan durasi konsert akan berlangsung sekitar 2 jam 30 minit dengan 25 buah lagu yang bakal dipersembahkan, tidak termasuk dengan rangkain lagu-lagu medley yang telah kami gubah demi memenuhi permintaan perminat.

Apa yang pasti, ketika konsert nanti pasti ada kejutan dengan artis jemputan yang istimewa, “Selain artis jemputan, akan ada segmen khas dimana saya akan mendendangkan beberapa buah lagu asli diiringi tarian buat penonton yang hadir.

“Saya tidak mahu kongsi selebihnya kerana malam tersebut bakal menjadi spektakular, harapan saya semoga konsert ini bakal menjadi kenangan indah buat semua yang hadir, dengarkan muzik saya dengan sajian audio visual dan pengalaman luar biasa untuk dikenang.

“Dan ’semoga kita kan jadi seperti dua insan, bercintaaa……’.

“Peace. Love. Rindu.

Sebarang pertanyaan berkenaan konsert JILID ROCKESTRA ELLA, sila hubungi kami di talian 012-2655783.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *