Syazwan Shuhaimi Ungkap Kisah Di Sebalik Lagu Cinta Ke Syurga

Setelah lebih dari dua tahun, Syazwan Shuhaimi, artis yang kini bernaung di bawah label hiburan terkemuka negara, kembali tampil dengan single terbarunya yang berjudul “Cinta Ke Syurga”.

Lagu ini merupakan hasil karya dari Aiman Sidek, diilhamkan oleh suasana majlis perkahwinan yang sering dihadiri oleh Syazwan. “Saya tergerak untuk mencipta satu lagu ‘wedding song’ yang sesuai dengan momen bahagia seperti ini,” jelasnya.

Dalam lagu ini, Syazwan ingin merayakan kisah-kisah cinta orang ramai. “Saya yakin semua hubungan percintaan bermula dengan berbagai rintangan sebelum mencapai hari pernikahan. Kita harus merayakan kebahagiaan pasangan ini dan mendoakan agar hubungan mereka kekal bahagia hingga ke syurga,” katanya.

Syazwan berkongsi pengalaman unik semasa proses penghasilan lagu ini, di mana kerjasama erat dengan Aiman Sidek, komposer lagu ini, sangat penting. “Saya mengakui, saya tidak sepenuhnya bersedia ketika memasuki sesi rakaman. Saya sempat melakukan satu latihan sebelum memasuki studio rakaman disebabkan kesibukan melancong ke luar negara. Namun, Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan saya sangat puas dengan hasil akhirnya,” ujarnya lega.

Lagu “Cinta Ke Syurga” telah dilancarkan pada 28 Jun 2024 dan boleh dinikmati melalui pelbagai platform digital seperti iTunes, Apple Music, Deezer, KKbox, Spotify, YouTube, dan YouTube Music. Video lirik rasmi lagu ini akan ditayangkan pada pukul 9 malam pada tarikh yang sama di saluran YouTube Rocketfuel Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *