Wed. May 22nd, 2024

 

Look The Other Way akan tersedia di semua platform digital pada 9 September 2022, menurut kenyataan yang dibuat hari ini oleh Trophy Knives. Kumpulan muzik punk rock tempatan yang terkenal di peringkat antarabangsa baru sahaja mengeluarkan album kedua. 2019 menyaksikan pelepasan album sulung mereka, Glass Ceiling.

Sembilan lagu daripada Look The Other Way juga akan dijual sebagai album fizikal (CD dan vinil atau vinil). Single We Can’t Be Saved, yang menampilkan vokal tetamu oleh kumpulan punk terkenal Amerika Anti-Flag, turut disertakan sebagai lagu bonus pada edisi vinil album itu. Look The Other Way difikirkan lebih gilap dari segi pengeluaran dan padat dengan beberapa elemen muzik yang menunjukkan betapa seriusnya Trophy Knives dan cara mereka memberikan setiap mesej lagu serta susunan melodi yang sama pertimbangannya.

Trophy Knives kini sedang melalui proses melahirkan dan mula meneroka dengan elemen muzik baru, seperti yang boleh didengari daripada album terbaru ini, berbekalkan pengalaman berkolaborasi dengan pelbagai artis lain sama ada tempatan mahupun antarabangsa pada zaman dunia ini. terkena wabak. Trophy Knives, sebuah band yang berpangkalan di Kuala Lumpur, kini dianggotai oleh Ryan Lee Bhaskaran pada gitar utama, Vinesh M pada vokal, dan Sani Khalid pada gitar utama (dram).

Trophy Knives akan menganjurkan acara istimewa di The Bee, Publika pada 16 September 2022, sempena Hari Malaysia, untuk mempromosikan lagi pengeluaran album baharu ini. Semua lagu akan dipersembahkan oleh Trophy Knives yang terkandung dalam album Look the Other Way secara eksklusif buat kali pertama!

Kumpulan pop-punk terkenal An Honest Mistake, kumpulan Jemson, dan trio EMO NIGHT KL semuanya menyumbang kepada kejayaan malam konsert punk rock itu.

“Kami amat berbangga kerana dapat berkongsi pentas bersama rakan-rakan kami pada 16 September ini, yang juga merupakan di antara kumpulan-kumpulan rock generasi baru terbaik di Malaysia. Setelah bertahun kami berkecimpung di dalam industri ini, kami sedar bahawa muzik punk rock seringkali dianaktirikan dan tanpa kumpulan-kumpulan seperti Jemson, An Honest Mistake, Emo Night KL dan ramai lagi di luar sana yang terus berjuang untuk mengekalkan genre ini agar terus hidup di Malaysia, memerlukan pengorbanan yang besar. Kami amat terharu kerana dapat meraikan kejayaan ini bersama mereka, lebih-lebih lagi sudah agak lama kami tidak membuat persembahan bersama. Harapan kami agar semua peminat muzik, bukan sahaja muzik punk atau muzik rock, akan turut hadir. Muzik adalah universal”, kata Ryan Lee.

Vokalis Trophy Knives, Vinesh pula berkata, “Kami memilih Hari Malaysia untuk mengadakan konsert ini kerana kami berbangga menjadi anak Malaysia dan kami mahukan agar keharmonian negara ini terus kekal tanpa sebarang prejudis di antara kaum, agama dan kepercayaan. Di dalam setiap lagu kami terdapat mesej yang mendalam tentang hak-hak kemanusiaan dan kami percaya kita masih punyai harapan untuk membina sebuah negara yang ideal, maju dari segala segi dan juga bebas berkarya tanpa halangan yang tidak munasabah. Ianya mungkin agak berat tapi ia perlu dibincangkan. Namun Trophy Knives akan memastikan elemen hiburan tetap diutamakan. Itu amat penting kerana peminat-peminat kami sudah pasti mengharapkan sesuatu yang di luar jangkaan dari kami”.

Pada 9 September 2022, Look The Other Way akan tersedia untuk penstriman pada semua platform. Ia mengandungi sembilan lagu, termasuk High Horses, Smokescreen yang menampilkan vokalis tetamu khas, Nas daripada Plague Of Happiness, dan single oleh Elder Snakesman.

Anda kini boleh membeli tiket konsert untuk acara Look the Other Way di https://trophy-knives.peatix.com/.

Anda kini boleh melihat Elder Snakesman, video muzik terbaharu oleh Trophy Knives, di YouTube. Ikuti Trophy Knives di Facebook di Trophy Knives dan Instagram di @trophyknivesband untuk mengikuti perkembangan terkini.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *