VIT’S berkolaborasi bersama Datuk Khadijah Ibrahim sempena keluaran produk terbaharu “Ramen Asam Laksa Ibu”

Majlis makan malam amal yang dianjurkan oleh Persatuan Karyawan Malaysia berjaya mengumpulkan lebih daripada RM 100,000.00 melalui hasil jualan meja daripada penderma yang telah menyertai majlis tersebut. Dana yang terkumpul ini akan membantu lebih daripada 100 ahli persatuan yang terdiri dari pelbagai golongan seperti golongan belakang tabir, individu yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam aktiviti seni di Malaysia. Dalam ucapannya, Dato’ Freddie Fernandez, selaku presiden persatuan, menyatakan kejayaan majlis tersebut dan penghargaan kepada semua yang telah menyumbang.

VIT’S, sebuah jenama mee segera Malaysia yang ditubuhkan sejak tahun 1975, juga turut membantu dengan memberikan sumbangan dana sejumlah RM 50,000 kepada Persatuan Karyawan. Pengarah Eksekutif VIT’S, En YT Lai, menyatakan bahawa inisiatif ini adalah untuk membentuk sebuah komuniti yang menghargai sumbangan seni dan memberi peluang kepada para seniman untuk terus berkarya.

Selain sumbangan tersebut, VIT’S turut berkolaborasi dengan penyanyi legenda, Datuk Khadijah Ibrahim, untuk menghasilkan produk Ramen Asam Laksa Ibu. Setiap pembelian produk ini akan menyumbang RM 1.00 kepada Persatuan Karyawan, dengan harapan agar masyarakat dapat membelinya sambil beramal.

Produk Ramen Asam Laksa Ibu ini dilancarkan dalam Konsert Malam Amal tersebut oleh Yang di-Pertua Melaka, Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam, Pengarah Eksekutif VIT’S Encik YT Lai, dan Datuk Khadijah Ibrahim.

Konsert yang bermula pada jam 8 malam tersebut telah menyatukan penyanyi-penyanyi lagenda seperti Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Awie, Dato’ Ramli Sarip, Rahimah Rahim dan ramai lagi dalam satu acara gemilang dan telah menghiburkan lebih dari seribu penonton yang terdiri dari penderma yang turut bersama turun padang berhibur sambil memeriahkan konsert ini.

VIT’S turut menghidangkan menu “Ramen Asam Laksa Ibu’ di mana pengunjung boleh merasai sendiri produk tersebut. Produk keluaran terbaharu boleh didapati melalui aplikasi TikTok Shop vits_official.

Segala informasi sila lawati www.vitsnoodles.com untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *