Sat. May 25th, 2024

24 finalis pertandingan Mr. World Malaysia 2022, yang diadakan oleh Universal Music Malaysia, telah diumumkan secara rasmi, melancarkan usaha mencari lelaki idaman Malaysia (UM).

Matlamat pertandingan ini, yang dikendalikan oleh Celebrity360, sebuah syarikat pengurusan bakat yang bergabung dengan UM, adalah untuk mencari bakat baharu dan mempelbagaikan kumpulan bakat. Pemenang kemudiannya akan mewakili Malaysia pada pertandingan berprestij antarabangsa Mr. World 2022, yang dijangka berlangsung di United Kingdom pada akhir tahun ini.

“Kami sangat teruja memperkenalkan barisan peserta tahun ini yang muda dan berbakat daripada  pelbagai  latar  belakang  yang  mewakili  hampir  semua  negeri  di  Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Universal Music Malaysia berharap melalui projek seperti Mr  World  Malaysia,  kami  dapat  mengukuhkan  lagi  portfolio  bakat  kami  di  samping mengembangkan segmen yang berbeza selain nyanyian dan lakonan,” kata Kim Lim, Pengarah Urusan, Universal Music Malaysia.

24 lelaki yang akan bertanding merebut gelaran berprestij ini telah diperkenalkan kepada akhbar dan pengkritik industri pertandingan ratu cantik pada majlis pengenalan sidang media yang diadakan di citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang. Mereka datang daripada pelbagai latar belakang profesional, termasuk pelakon, tukang masak, usahawan, doktor, doktor gigi, ahli farmasi pakar, barista, jurulatih kecergasan dan banyak lagi.

Penaja utama Mr. World Malaysia 2022, termasuk JD Sports, Lingtea, Living Young Aesthetics dan Cookx, turut hadir. Rakan kongsi termasuk Number76 (salun rambut), MakeUp Miracle (artis solek) dan Star Fitness (pusat kecergasan).

24 Finalis Mr World 2022

Kim juga berkata, “Kami amat berbesar hati mengalu-alukan penaja serta rakan kongsi untuk bersama kami dalam menjayakan acara yang sangat unik ini dan terus mendokong bakat baharu yang bakal membawa nama Malaysia bersama jenama tempatan ke pentas dunia kelak.”

Pada 28 Ogos, orang ramai dijemput ke acara temu ramah dengan kesemua 24 finalis di Pavilion Bukit Jalil. Terdapat pelbagai acara di sana, termasuk peluang untuk memenangi tiket ke acara gala terakhir yang ditetapkan pada bulan September.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *