DALAM DRAMA ‘ALICE KAMPUNG BARU’ SERRA KAMAL MENYANYIKAN LAGU BARU ‘BILA KAU ADA’

Petaling Jaya, 17 November 2023 – Lagu terbaru Serra Kamal iaitu Bila Kau Ada akan berkumandang dalam drama “Alice Kampung Baru”. Lagu ini berirama modern dan menjadi lagu runut drama terbaru ini. Drama ini akan ditayangkan di Tv3 sebentar sahaja lagi. Nantikan lagu terbaru Serra dalam drama “Alice Kampung Baru” pasti dapat menarik perhatian penonton drama ini.

 

Minat Serra Kamal dalam bidang seni amat mendalam dan telah mula menceburkan diri sejak berusia 5 tahun dengan menyertai pertandingan nyanyian sempena Hari Malaysia. Kebolehan Serra Kamal dalam bidang nyanyian telah digilap oleh Hazama selaku mentor menerusi program realiti “Mentor Milenia 2017”. Serra Kamal juga turut menjadi peserta dalam program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) pada tahun 2021 berpasangan dengan Syafiq. Serra Kamal bukan sahaja berkebolehan dalam bidang nyanyian, malah dia juga aktif berlakon drama, filem dan juga teater. 

 

Lagu terbaharunya ‘Bila Kau Ada’ mengisahkan tentang nilai persahabatan, kasih sayang, kesetiaan dan kepercayaan dalam persahabatan. Menurut Serra Kamal, “Saya berbesar hati dapat menyanyikan lagu “Bila Kau Ada” dan melodinya sangat sesuai dengan jiwa saya. Liriknya nampak ringkas tetapi membawa seribu makna! Shazee Ishak dan Audi Mok selaku komposer dan penulis lirik, begitu komited menjayakan rakaman lagu ini dan kami telah mengambil masa sebulan untuk menyelesaikan rakaman. Saya berpuas hati dengan lagu rentaknya lebih fresh dan berbeza dengan lagu lain. Saya berharap lagu ini mendapat tempat di hati pendengar dan semoga lagu ini dapat menceriakan hati semua pendengar.”

 

Kepada peminat Serra Kamal, pastikan tidak ketinggalan mendengar lagi ‘Bila Kau Ada’ berkumandang dalam drama “Alice Kampung Baru” di platform Tonton yang turut dibintangi oleh Serra Kamal. Drama ini mengandungi 20 episod berkisarkan tentang persahabatan, masalah remaja dan juga konflik keluarga. Antara barisan pelakon adalah Amelia Christie, Sharifah Rose, Serra Kamal, Aniq Durar, Alif Muhaimin dan Muntazar Ghufran

 

Jangan lepaskan peluang anda untuk muat turun lagu Bila Kau Ada di iTunes atau melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, YouTube Music, Tidal dan Deezer. Untuk mendapatkan maklumat terkini tentang Alternate Records & Talents, layari akaun rasmi media sosial Alternate Records & Talents di Facebook, @alternate.my_ di Instagram, dan @alternate.rt_ di TikTok. 

Turut disertakan lirik lagu Bila Kau Ada:

 

(verse 1) 

Gaya bergaya

Denim lusuh

Siap ku siap

Sedia

Masanya kita

Menentang dunia

Jalan ku jalan

Tak sehala

Lencong melencongnya ada

Ada kau ada

Senang atau susah

(pre chorus)

Kasut all star

Gayaku macam superstar

Bila susah

Ku koyak

Kalau hidupku drama

Kamu heronya

Kerana

(chorus)

Bila bila langit

Ku nak runtuh

Kau selamatkan ku

Semua a-o-k

Semua a-o-k

Kau beri kata

Yang meyakiniku

Semua a-o-k

Semua a-o-k

(post chorus)

Bila bila bila bila kau

Ada ada ada ada

Bila bila bila bila kau

Ada ada

(verse 2)

Sama bersama

Kasi jadi

Angan beranganlah kita

Takde ku takde rasa

Kekurangan

Keras oh keras

Kepalaku

Masih ku masih

Mendengar

Pedasnya pedas

Setiap teguran

(verse 2)

Sama bersama

Kasi jadi

Angan beranganlah kita

Takde ku takde rasa

Kekurangan

Keras oh keras

Kepalaku

Masih ku masih

Mendengar

Pedasnya pedas

Setiap teguran

(pre chorus & chorus)

(bridge)

Jika awanku mendung

Kau pelangi

Warna terindah

Bmi takkan 

Semeriah atau megah

Tanpa kamu

(chorus)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *