Fri. May 24th, 2024

Berita kepulangan New Hope Club ke Malaysia dengan cepat tersebar ke seluruh negara. Kuartet itu mengejutkan 2,000 peminat Malaysia pada persembahan pameran pertama mereka di Sunway Pyramid pada lawatan mereka sebelum ini ke Kuala Lumpur pada 2018.

Lebih daripada enam lagu terbaharu dan digemari oleh New Hope Club, termasuk hit “Know Me Too Well,” dinyanyikan, membangkitkan semangat lengkap belia Malaysia dan menggalakkan penyertaan penonton.

“Tenaga mereka dan mendengar mereka menyanyi setiap bait lirik lagu kami membuat jelajah kami merentas Asia Tenggara menjadi satu detik indah sambil mengenang perjalanan kami sebagai sebuah kumpulan muzik. Dapat bertemu mereka secara langsung ataupun melihat karya mereka di media sosial sejujurnya adalah pembakar semangat kami untuk terus berkarya sebagai satu kumpulan. Kami benar-benar ingin melihat konsert kami habis tiket jualan di Malaysia satu hari nanti,” kata salah seorang ahli kumpulan mereka Reece Bibby, sambil ditemani rakan sekumpulan Blake Richardson dan George Smith.

Insomniacks, sebuah band tempatan yang terkenal, memulakan acara itu dengan tiga lagu popular mereka, termasuk “Sempurna.” Kumpulan itu dipilih oleh label seluruh dunia New Hope Club untuk memulakan persembahan mereka di Kuala Lumpur, menjadikan Insomniacks artis asing pertama yang membuka untuk mereka semasa mereka berada di negara ini.

Pengarah Urusan Universal Music Malaysia, Kim Lim, menghadiahkan mereka plak Platinum di penghujung persembahan sebagai pengiktirafan untuk lagu mereka “Know Me Too Well” bersama Danna Paola, yang berjaya mencapai rekod platinum di Malaysia.

“Saya sangat bangga dengan pencapaian mereka di Malaysia serta kagum melihat rasa sayang mereka buat peminat yang telah mereka paparkan sejak bertahun lamanya. Ia sangat menakjubkan untuk melihat begitu ramai yang hadir ke Sunway Pyramid, menyanyi setiap bait lirik lagu mereka selain menayangkan poster buat mereka. – Membuat saya tak sabar untuk menonton lebih banyak persembahan anjuran Universal Music Malaysia.”, kata Kim Lim.

Ensemble ini telah habis dijual di seluruh dunia dengan lebih daripada 2.4 bilion strim setakat ini (termasuk Amerika Syarikat, Kanada, UK, Jerman, Perancis, Korea, Thailand, Jepun, Singapura dan Indonesia). Mereka mendapat banyak perhatian di pasaran tempatan sebelum mencapai platinum #1 di Malaysia dengan lagu hit mereka, “Know Me Too Well,” yang telah diubah pada TikTok tahun lepas.

“Ia satu penghargaan yang besar buat kami, untuk melihat sokongan padu serta peningkatan peminat sejak pertama kali kami tiba empat tahun yang lalu. Kami akan terus mara dan harap akan kembali lagi.” Kata mereka.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *