Fri. Apr 19th, 2024

Majlis Jamuan Hari Raya bersama Asnaf PPR Abdullah Hukum telah berlangsung di Malakat Mall pada 20 Mei 2023. Majlis ini merupakan sebuah acara untuk merayakan Hari Raya bersama komuniti Asnaf PPR Abdullah Hukum. Acara ini bertujuan untuk menyediakan jamuan makanan dan hiburan yang menyenangkan bagi mereka yang memerlukan.

Acara ini dianjurkan oleh NGO Pertubuhan Jalinan Mawaddah Wa Rahmah M•A•W•A•R. Sebagai NGO yang prihatin terhadap kesejahteraan masyarakat, M.A.W.A.R berusaha untuk menjalankan aktiviti-aktiviti sosial yang memberikan manfaat dan keceriaan kepada golongan yang memerlukan.

Majlis ini telah diadakan di Malakat Mall, yang merupakan lokasi yang selesa dan luas untuk jumlah tamu yang hadir pada majlis tersebut. Malakat Mall juga menyediakan fasiliti yang memadai untuk acara ini.

Majlis ini diadakan dengan tujuan untuk merapatkan hubungan silaturahim dan memberikan kesenangan kepada golongan Asnaf PPR Abdullah Hukum sempena sambutan Hari Raya dan pada hari berlangsungnya majlis jamuan tersebut disambut dengan sangat meriah.

Pada acara tersebut, disajikan dengan pelbagai hidangan yang lazat khas bersempena dengan Hari Raya. Selain itu, Majlis tersebut telah dihiburkan dengan persembahan nyayian yang berkonsepkan Islamik. Antaranya lagu yang dinyanyikan seperti Intifada, Pergi Tak Kembali, Suara Takbir dan banyak lagi yang menyentuh rohani.

Acara ini merupakan wujud kepedulian dan kebersamaan dalam merayakan Hari Raya dengan membantu dan menyenangkan komuniti Asnaf PPR Abdullah Hukum. Selain mengadakan jamuan makan dan beramah mesra dalam masa yang sama pertubuhan itu juga telah memberi sumbangan berbentuk makanan kering dan barangan keperluan rumah pada akhir program sebagai penutup.

Majlis yang dijalankan ini juga dapat memberi impak yang positif kepada ekonomi sosial buat semua asnaf PPR Abdullah Hukum.

Di akhir kata, Semoga pemberian yang diberikan dapat meringankan sedikit sebanyak beban mereka untuk masa hadapan inshAllah.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *