SAHUR SEMPURNA: RINGANKAN CABARAN PARA IBU BERSAMA TROPICANA!

Sempena Ramadan ini, TROPICANA Twister memperkenalkan peraduan “Íbu Penyempurna Sahurku” bagi meraikan usaha ibu-ibu yang menyiapkan juadah bersahur di awal pagi. Persiapan sahur memerlukan ibu-ibu untuk bangun sangat awal sebelum matahari terbit. Namun, dedikasi dan kasih sayang ibu-ibu merupakan tulang belakang keluarga yang akan memastikan hari sahur dapat bermula dengan sempurna bersama keluarga tersayang meskipun mereka sibuk.mengorbankan saat-saat yang bermakna dengan orang tersayang.

Bulan mulia ini merupakan masa yang terbaik untuk bermuhasabah dan melakukan amal kebaikan, serta meluangkan masa dan merapatkan silaturahim bersama ahli keluarga yang tersayang. Detik-detik indah seperti bersahur mempunyai makna yang mendalam, kerana saat-saat yang berkongsi di meja makan mengukuhkan perpaduan dan menyemai kasih sayang dikalangan yang tersayang.

Namun, bagi para ibu-ibu pula, bulan Ramadan menandakan saat mulanya tugas dan tanggungjawab yang besar, terutamanya di waktu Sahur di mana mereka perlu bangun di awal pagi dan korbankan masa dan tenaga untuk menyediakan juadah yang sempurna. Bagi golongan ibu yang bekerja pula, pagi Sahur menambah lapisan tanggungjawab ekstra dalam jadual yang sudah sibuk, ketika mereka berusaha memberikan yang terbaik untuk kesejahteraan keluarga mereka.

Memahami situasi ini, jenama terkemuka Malaysia, TROPICANA Twister, tampil meringankan beban ibu-ibu Malaysia dalam menyediakan hidangan bersahur di bulan Ramadan terutama apabila badan individu memerlukan sokongan tambahan. Kaya dengan khasiat penting seperti vitamin C yang menyokong sistem imun, TROPICANA Twister membantu para ibu memulakan hari mereka dengan penuh optimis untuk mengharungi cabaran-cabaran di bulan puasa.

Sebagai tanda pengiktirafan terhadap pengorbanan mereka pada waktu Sahur, TROPICANA Twister berganding bahu dengan HotFM, salah satu stesen Bahasa Melayu terkemuka di Malaysia, untuk menghargai jasa ibu-ibu yang tidak terhingga di awal pagi. Mereka akan memulakan misi untuk menggalakkan para pengguna untuk berkongsikan kisah pengorbanan dan dedikasi ibu-ibu dalam bulan Ramadan ini, menekankan kepentingan Sahur dalam memupuk ikatan kekeluargaan dan menenangkan jiwa. Kerjasama dinamik ini merupakan platform terbaik untuk raikan kudrat dan usaha ibu-ibu.

Selain itu, peraduan ini menawarkan peluang kepada pemenang untuk memenangi kehadiran cef yang akan menyediakan hidangan sahur yang sihat, berkhasiat dan lazat supaya ibu boleh berehat dan menikmati saat sahur bersama seisi keluarga untuk menyemai kasih sayang dan kebersamaan pada bulan Ramadan.

Amy Gan, Naib Presiden Pemasaran Etika Sdn Bhd berkata, “Di Bulan Ramadan ini, terdapat dua cabaran yang dihadapi seorang ibu pada bulan Ramadan ialah mengimbangi komitmen harian mereka dengan tanggungjawab tambahan untuk menyediakan juadah Sahur. Kempen “Íbu Penyempurna Sahurku” bersama TROPICANA Twister bertujuan untuk memberi penghormatan kepada para wirawati ini dengan mengetengahkan kisah mereka dan mengiktiraf peranan penting mereka dalam memastikan kesejahteraan keluarga. Peluang eksklusif untuk menikmati pengalaman cef peribadi semasa bersahur ini merupakan ganjaran khas untuk semua ibu atas pengorbanan dan jasa mereka di awal pagi. Dengan mengalihkan tanggungjawab memasak kepada seorang cef profesional untuk satu pagi, para ibu boleh bersantai dan berehat bersama dengan orang-orang tersayang dengan gembira.”

Tambah beliau, “TROPICANA Twister telah lama menjadi minuman kegemaran rakyat Malaysia. Rasa segarnya yang disediakan dalam botol serta komitmen terhadap penggunaan bahan-bahan berkualiti yang diperoleh daripada alam semula jadi memikat cita rasa pengguna. Dengan rasa jus sebenar dan

kesegaran yang tiada tandingan, Tropicana Twister terus menarik perhatian pengguna dan menjadi teman yang sempurna tidak kira masa.”

Bagi menghargai ibu dan peranan penting mereka sepanjang Ramadan ini, TROPICANA Twister mempersembahkan sebuah filem menyentuh hati yang menggambarkan kemesraan dan kegembiraan yang dialami semasa bersahur. Filem pendek ini memaparkan ibu yang bertungkus-lumus pada waktu sahur untuk menjalankan pelbagai tugas seperti memasak, mengemas dan juga menggosok pakaian. Walaupun kehadirannya seperti tidak diendahkan dalam kesibukan pagi, keluarganya menghargai jasa dan usahanya untuk membawa kegembiraan ke meja juadah sahur. Filem ini juga menekankan kepentingan Tropicana Twister sebagai teman bersahur yang sempurna, memberikan rangsangan pagi yang menyegarkan di permulaan hari anda.

Mulai 25 Mac hingga 7 April 2024, semua rakyat Malaysia digalakkan untuk menyertai peraduan “Ibu Penyempurna Sahurku” dengan TROPICANA Twister. Rebutkan peluang untuk memenangi hidangan sahur yang disediakan oleh cef profesional, serta hadiah lain seperti sebuah dapur pintar Thermomix untuk enam pemenang hadiah utama terpilih. Sementara itu, terdapat banyak lagi hadiah menarik untuk dimenangi secara percuma seperti sejadah Siti Khadijah dan juga baucar makanan RM100.

Berikut merupakan beberapa langkah mudah untuk menyertai peraduan ini:

  • Layari https://www.hotfm.audio/sahurdengantropicanatwister.
  • Jawab satu soalan mudah berkaitan TROPICANA Twister.
  • Kongsi kisah menyentuh hati tentang sebab anda mahu hadiahkan waktu berehat kepada ibu di waktu Sahur.
  • Isikan maklumat yang diperlukan.

Inisiatif ini juga merangkumi on-ground activation dengan rakan kongsi runcit terpilih. Selain itu, pelanggan yang membeli daripada peniaga terpilih di platform makanan Shopee pada waktu Sahur juga akan menerima minuman TROPICANA Twister percuma!

Jangan lepaskan peluang ini! Kongsikan kisah-kisah menarik anda dengan TROPICANA Twister, minuman Sahur pilihan anda, dan dapatkan pengalaman untuk ibu anda yang pasti tidak akan dilupakan!

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Facebook TROPICANA Twister kami di sini: https://www.facebook.com/mytropicana/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *