Sat. Apr 13th, 2024

Lagu baru ciptaan penerbit dan komposer bernama Adi Priyo (Adi 6ixth Sense). yang tidak asing lagi dalam dunia muzik. Lagu yang diberi judul Wahdinii yang bermaksud Beri Petunjuk.

Adi Priyo sebelum ini pernah merangkul beberapa anugerah menerusi lagu Muara Hati nyanyian Dato Seri Siti Nurhaliza ft Hafiz Suip dan Ku Relakan Jiwa oleh Hazama.Selain itu,lagu-lagu hits dari 6ixthsense seperti Khatimah Cinta, Tanpa dan Kisah Hati nyanyian Datin Alyah juga merupakan hasil ciptaan beliau.

Wahdinii merupakan pengeluar baju “muslim wear” bersama rakan urusniaga bersama iaitu Puan Emma atau lebih dikenali sebagai Emma Rockers mendapat idea untuk menghasilkan sebuah lagu tema Wahdinii ini.Puan Faridah juga melaksanakan hasrat Arwah suaminya yang tidak kesampaian sebelum ini.

Adi 6ixthsense dipilih disebabkan kepakaran beliau dari segi penciptaan konsep lagu.Lagu ini agak berlainan dari lagu-lagu sebelumnya yang lebih berkonsepkan balada, rock alternative, pop tapi kali ini melodi yang sangat mudah diikuti di susunkan seperti irama padang pasir.

Hasil perbincangan semua pihak yang di terajui En Zell Sazalie selaku komunikasi strategik,sebulat suara untuk mengambil penyanyi Azmi Saat Caliph Buskers sebagai featuring bersama Adi Priyo untuk lagu ini.

Wahdinii mempunyai maksud dalam bahasa Melayu iaitu Berilah Petunjuk ⁠ dimana semua manusia di muka bumi ini memerlukan Petunjuk untuk mencapai kejayaan.Alhamdulillah lagu ini telah dapat di siapkan dan sekaligus Puan Faridah dan Puan Emma terus terpikat untuk menaja Adi & Azmi untuk keluaran Muslim Wear Wahdinii keluaran 2024 ini.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *