Sat. May 25th, 2024

Anak-anak Abe Yie menghadapi banyak masalah! Anak-anak Abe Yie merangka beberapa rancangan untuk pulang ke tanah air mereka di tengah-tengah kekecohan yang disebabkan oleh virus yang sedang melanda negara. Mulai 16 Ogos 2022, setiap Isnin hingga Khamis jam 6 di TV3, anda boleh menyaksikan drama terbaru Anak Beranak Abe Yie yang pastinya menghiburkan. Anda juga boleh menontonnya secara langsung di www.tonton.com.my.

Diterbitkan oleh Zamriez Golden Pictures, Anak Beranak Abe Yie merupakan drama bersiri 20 episod di bawah arahan pengarah Pali Yahya, yang telah pun berjaya dengan drama popular Risik Pada Hati dan Honey-Moon. Persembahan mantap oleh penghibur seperti Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Wan Sharmila, Aidit Noh, Puteri Sarah, Aidil Aziz, dan lain-lain turut ditampilkan dalam naskhah lakon layar MF Kencana ini.

Drama ini mengimbau apa yang berlaku selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Malaysia mengejutkan rakyat Malaysia. Keturunan Abe Yie datang dalam pelbagai jenis (Azlee Senario). Disebabkan pekerjaan mereka, Sam (Aidil Aziz) dan Ann (Wan Sharmila) masing-masing menetap di Melaka dan Kuala Lumpur. Mereka juga sudah lama tidak berkunjung ke kampung halaman Kelantan. Che Yah (Jasmin Hamid) turut mencetus idea yang boleh dijadikan alasan untuk merentas negara pulang ke dusun kerana ingin melepaskan rindu.

Abe Yie dan Muluk (Aiman Tino), yang terlalu gementar tentang wabak yang dahsyat ini, bimbang Sam dan Ann mungkin membawa pulang penyakit itu secara tidak sengaja semasa keterujaan mereka ingin merentas negeri. Apabila PKP dilaksanakan, orang tua dan penduduk kampung sentiasa menasihati penduduk untuk menjaga kesihatan mereka dan melawan pengunjung.

Adakah anak-anak Abe Yie akan berjaya dalam rancangan mereka? Bolehkah mereka akhirnya bergabung semula dalam keadaan selamat dan sihat? Anak Beranak, drama penuh aksi oleh Abe Yie, disiarkan setiap Isnin hingga Khamis pada pukul 6 di TV3 dan mungkin disiarkan secara langsung di www.tonton.com.my.

Lawati laman Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 @TV3Malaysia, dan Instagram rasmi Drama Sangat @dramasangat untuk mengetahui maklumat terkini tentang rancangan kegemaran anda.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *