Album pertama penyanyi baru Korea, VIN yang berjudul “Nail”

Album pertama penyanyi baru Korea, VIN, yang berjudul “Nail”, telah dilancarkan di pelbagai platform muzik dalam talian pada 17 Februari 2024. Single sulungnya, juga bertajuk “Nail”, menggambarkan perasaan seorang wanita yang sering menggigit kuku sambil merenungkan kenangan bersama kekasih yang telah berpisah. Lagu ini diperkukuhkan dengan sentuhan skor Lo-Fi yang memikat serta melodi yang mudah diingati dan berirama, lengkap dengan rentak yang menawan.

Lagu ini dipersembahkan dengan penyampaian suara Vin yang unik, jelas, dan memikat. Vokal Vin juga  dibantu oleh penulis lagu dan penerbit Yoon Sang-jo dan Kang Yeon-wook, yang telah bekerja dengan artis K-pop terkenal seperti IZ*ONE dan Ryu Soo-jung. Semasa rakaman, mereka turut membantu VIN untuk meningkatkan daya tarikannya dalam lagu itu.

VIN merupakan artis solo wanita baharu yang telah mengembangkan kemahiran menyanyi dan persembahannya selepas lapan tahun latihan, dan berkata melalui agensinya “Saya gembira akhirnya dapat mengeluarkan album di bawah namaku selepas latihan yang lama,” tambahnya, “Saya ingin berjumpa dengan peminat-peminat saya melalui pelbagai aktiviti.”

“Sementara itu, agensinya ‘KOONGWORLD’ merupakan platform muzik baharu yang berdasarkan ‘Transaksi Langsung’, yang membolehkan pengguna memuat naik muzik mereka sendiri dan mendapatkan pendapatan jualan, menawarkan perkhidmatan kepada pemuzik di seluruh dunia, di mana segala-galanya dari pembuatan hingga penjualan muzik K-pop boleh diadakan. Selain itu, pelbagai acara akan diadakan di laman web rasmi  (https://koong.world) bermula dari bulan Mac 2024.”

Pengurusan hakcikpta lagu ini di Malaysia adalah di bawah Luncai Emas Sdn Bhd, syarikat milik Dato M.Nasir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *