Kempen “Railway to See Malaysia” yang Dilancarkan oleh KTMB Menjadi Tumpuan Dunia Pelancongan!

TMB telah menggemparkan dunia pelancongan dengan pelancaran kempen terbaharu, “Railway to See Malaysia”, di Stesen Kuala Lumpur. Dibawah sokongan Tourism Malaysia, kempen ini bertujuan untuk mempromosikan Rail Tourism sebagai tarikan utama, sambil menjanjikan peningkatan jumlah penumpang tren KTMB sebanyak 5% atau 1.25 juta dalam setahun.

Mohd Rani Hisham Samsudin, Ketua Pegawai Eksekutif KTMB, dengan yakin menyatakan bahawa inisiatif ini merupakan langkah persediaan yang penting untuk menyambut Tahun Melawat Malaysia 2026. Menerusi promosi yang efektif, pakej menarik, dan keindahan pemandangan sepanjang perjalanan, diharapkan pengalaman unik ini akan memberi dorongan kepada ekonomi tempatan.

Sebagai tanda penghargaan kepada pengguna setia, KTMB telah mengumumkan diskaun tiket ETS sebanyak 30% untuk perjalanan pada hari Selasa dan Rabu sepanjang bulan Jun dan Julai. Pengguna hanya perlu menebus kod promo yang disediakan untuk menikmati penjimatan menarik ini.

Majlis pelancaran logo kempen ini turut disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif KTMB dan Pengarah Kanan, Bahagian Domestik dan Acara, Tourism Malaysia, Mohamed Amin Yahya. Lagu rasmi “Railway to See Malaysia” yang dinyanyikan oleh Aizat Amdan turut menjadi tarikan pada majlis tersebut.

Tentang KTMB: KTMB merupakan pengendali utama perkhidmatan pengangkutan rel negara dengan rangkaian kereta api yang meluas di Semenanjung Malaysia. Dengan pelbagai perkhidmatan penumpang dan barangan, KTMB berusaha untuk memberikan pengalaman perjalanan yang memuaskan kepada semua pelanggan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *