Sat. Apr 13th, 2024

35 Tahun Meniti Impian

Pada 6 Mac 2024 di Kuala Lumpur, minat terhadap karya mereka terus meningkat. Hampir setiap seniman yang sedang mendapat perhatian kini mencapai kejayaan melalui lagu-lagu yang mereka hasilkan.

Sebut sahaja siapa. Daripada yang tersohor namanya seperti Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Dato’ Sheila Majid, Dayang Nurfaizah, Kris Dayanti, Misha Omar, Ella, Dato’ Jamal Abdillah, Hafiz Suip, Ning Baizura, Nora, Ziana Zain, Liza Hanim, Allahyarham Dato Sharifah Aini, Saleem dan Siti Sarah, dan ramai lagi, kepada generasi pertengahan dan baharu seperti Hazama, Black, Niki Palikat, Aufahanie, senarainya tak terungkap, Mereka telah mencipta kegemilangan dengan lagu-lagunya.

Sedar tak sedar, insan seni ini telah bertapak di dalam industri muzik 35 tahun lamanya dan namanya masih gah di mata peminat seni daripada segenap lapisan usia.

Mohd Faizal bin Maas atau lebih dikenali dengan Ajai sememangnya begitu sinonim namanya dengan irama ‘killer’ genre balada. Antara lagu-lagunya yang masih malar segar menjadi siulan bukan satu, bukan dua malah beratus tersusun rapi dalam senarai berdaftar MACP.

Konsert ByAjai & Mega Friends bakal berlangsung pada Sabtu, 3hb Ogos, 2024 di Megastar Arena Kuala Lumpur dibawakan khas oleh Menara Network Sdn Bhd. Tiket-tiket konsert boleh dibeli secara online di WWW.TICKET2U.COM.MY bermula 6hb Mac, 2024 ini. Tawaran harga tiket yang dibuka ini merupakan tawaran “Early Birds”. Peminat yang membeli tiket-tiket “SUPER MEGA VIP” pula berpeluang untuk sesi ‘Meet & Greet” bersama Ajai dan juga membawa pulang goodie bag merchandise rasmi.

Untuk konsert pertama Ajai, beliau akan menggunakan khidmat Sharon Paul selaku Pengarah Muzik konsert. Pemuzik-pemuzik juga akan diiringi oleh barisan ‘strings” bagi menambahkan lagi perisa muzik. Sebagai seorang yang sangat cerewet dalam mengenengahkan lagu-lagunya, Ajai pastinya mahukan yang terbaik untuk setiap sudut di konsert pertamanya ini.

‘Apa yang saya boleh janjikan, insyaallah, semua lagu yang bakal didendangakan oleh saya mahupun artis-artis MEGA FRIENDS saya pastikan lagu karoks sampai hilang suara kata Ajai secara berseloroh. ‘Dan yang pasti juga, kualiti bunyian, susunan muzik dan setiap inci yang dipersembahkan oleh team Menara Network dan produksi tiada kompromi’, jelas pihak Menara Network tanda setuju dengan misi yang ingin Ajai sampaikan pada semua peminatnya di konsert tersebut.

Pastinya, inilah buah tangan yang telah lama anda nantikan. Kita punyai ‘Hit Maker’ yang bakal menggegarkan pentas di konsert ByAjai bersama barisan Mega Friends nya seperti Dayang Nurfaizah, Hafiz Suip, Aina Abdul, Hazama, Aufahanie dan Maestronya, Ajai.

Di kesempatan ini juga pihak Menara Network dan Ajai ingin merakamkan ucapan terima kasih pada pihak pengurusan Hotel Royale Chulan Damansara dan Royale Chulan KL di atas persetujuan menjadi rakan hotel rasmi bagi konsert kali ini.

TRIVIA KONSERT BYAJAI & MEGA FRIENDS

 • Mohd Faizal bin Maas @ Ajai dilahirkan di Johor Bharu pada 15 Мас, 1975.
 • Memulakan karier seninya pada tahun 1989, sewaktu berusia 14 tahun.
 • Megastar Arena Kuala Lumpur menjadi pilihan lokasi konsert. Namanya juga selari dengan konsert ‘ByAjai & Mega Friends’
 • “Mega Friend” merupakan definasi Ajai kepada barisan penyanyi undangan yang bakal beraksi di pentas Konsert ByAjai yang julung kalinya ini
 • 5 penyanyi ditampilkan yang dikenali di tahun-tahun yang berbeza dengan lagu-lagu hit mereka masing-masing
 • Ajai bakal membawakan versi komposer untuk lagu-lagu hit yang diciptakan
 • Semua lagu yang bakal didendangkan juga merupakan lagu-lagu MEGA, yang pernah beliau ciptakan.
 • Tiket-tiket juga dilabelkan ‘Mega’ dan juga tajuk-tajuk lagu ciptaan Ajai. Boleh dibeli secara online di WWW.TICKET2U.COM.MY bermula 6hb Mac, 2024.

TRIVIA LAGU HATI INI TELAH DILUKAI 2.0

 • Penyanyi duet asal ialah Kris Dayanti
 • Lagu ini dirakamkan pada tahun 1998 sewaktu Ajai berkhidmat sebagai Pengurus A&R di Warner Music (M)
 • Pengacara Rina Nose telah menjadikan lagu ini viral semula di pentas Big Stage apabila menjemput Ajai bernyanyi bersamanya secara spontan
 • Ajai pula melamar Aina Abdul bukan nya Rina Nose untuk menjadi rakan duet terbarunya secara langsung di pentas akhir Big Stage
 • Tanggung jawab memberikan nafas baru pada susunan muzik digalas oleh Sharon Paul.
 • Lagu dan lirik video rasmi di pasaran di edarkan disemua digital platform pada 6 Mac, 2024 di bawah edaran Believe Music.
 • Ajai dan Aina sedang dalam rangka perancangan merakamkan ‘official MTV’ dengan Kerjasama Menara Network. Nantikan!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *