Wed. May 22nd, 2024

Lotu’s Malaysia Sdn Bhd melancarkan Inisiatif Payung RAHMAH Lotus sempena kempen RamRaya Sama-Sama Berseri sebagai tanda sokongan kepada program Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) sebagai langkah untuk mengurangkan tekanan kos sara hidup yang dihadapi oleh rakyat Malaysia.

Merasmikan pelancaran Inisiatif Payung RAHMAH Lotus’s di Lotus’s Selayang pada hari ini ialah Yang Berhormat Datuk Seri Salahuddin Ayub, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Malaysia, diiringi oleh Yang Berbahagia Datuk Azman Mohd Yusof, Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Malaysia, dan Kenneth Chuah, Presiden Lotus’s Malaysia.

Pada majlis itu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Datuk Seri Salahuddin Ayub berkata sokongan yang diperoleh dari Lotus Malaysia sebagai rakan strategiknya adalah satu petanda kejayaan yang berterusan bagi Inisiatif Payung RAHMAH.

Memperluaskan sokongannya untuk pertumbuhan mampan Malaysia dan usaha berterusannya untuk mewujudkan impak yang positif kepada komuniti yang kurang berkemampuan di negara ini, Lotus’s komited untuk menyampaikan Jualan RAHMAH, Pakej RAHMAH, Bakul RAHMAH dan Menu RAHMAH mulai pada hari ini.

“Ramai yang merasa tertekan dengan peningkatan kos sara hidup terutamanya golongan B10 dan B40. Kami berharap dengan pengenalan Inisiatif Jualan RAHMAH ini, kami dapat membantu meringankan beban pelanggan kami dengan menyediakan penjimatan sehingga 50% kepada mereka melalui 6,000 produk apabila mereka membeli-belah di semua cawangan Lotus dan pada platform Lotus’s Shop Online kami”, kata Kenneth, Presiden Lotus’s Malaysia.

Pelanggan juga boleh menikmati penjimatan daripada 30% untuk produk makanan asas dan barangan kembali ke sekolah di bawah tawaran Pakej RAHMAH, dan pada masa yang sama dapat membeli makanan di bawah Inisiatif Menu Rahmah iaitu yang berharga RM5 di semua medan selera Lotus.

Melalui program komuniti #KitakanJiran Lotus’s, syarikat peruncitan akan menyumbang 1,200 Bakul RAHMAH, yang bakal memberi impak kepada 8,000 individu yang memerlukan di 200 rumah kebajikan dengan akses kepada sayur-sayuran segar, buah-buahan, roti dan barangan keperluan asas seperti beras, gula, tepung dan minyak masak sepanjang tahun.

“Semangat #KitakanJiran mendorong kami di Lotus’s untuk membantu lebih banyak komuniti disekeliling kami. Kami juga mempunyai program berterusan dengan rakan amal kami Kechara Soup Kitchen yang dinamakan Sama-Sama Hidup Baru, di mana kami menyediakan makanan, kit kebersihan, sesi gunting rambut percuma dan peluang pekerjaan kepada golongan miskin bandar di stor kami. Pelanggan juga dialu-alukan untuk menyumbang dengan menderma 390 mata My Lotus’s melalui aplikasi Lotus’s Malaysia. Seterusnya, pada Ramadhan ini, sukarelawan #KitakanJiran akan menyediakan dan mengagihkan 2,000 hidangan Berbuka Puasa kepada komuniti yang memerlukan di Lembah Klang, Negeri Sembilan, Perak dan Kedah”, tambah Kenneth.

Kenneth turut berkongsi mengenai program sumbangan makanan secara harian dari 65 cawangan Lotus’s di seluruh negara. Sehingga Disember 2022, Lotus’s Malaysia telah menyumbangkan lebih dari 2.42 juta kilogram makanan bersamaan dengan 10.4 juta makanan kepada individu dan keluarga B10 dan B40 melalui rakan kongsi amal Food Aid Foundation dan Kechara Soup Kitchen.

Dari 9 Mac – 10 Mei 2023, kempen Sama-Sama Berseri RamRaya Lotus’s menawarkan para pelanggannya diskaun sehingga 50% untuk barangan terpilih dan penjimatan dengan baucar diskaun yang disediakan dalam bentuk cetakan dan e-katalognya. Turut dipromosikan adalah rekaan pakaian Hari Raya yang seperti set baju kurung (RM49.90), set Baju Melayu (RM69.90), Kurta (RM39.90) dan set Bayi (RM22.90).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *