Sat. Apr 13th, 2024

UniVRse Interactive Sdn Bhd berbesar hati mengumumkan pemeteraian  Memorandum Persefahaman (MoU), bersama Luncai Emas Sdn Bhd bertajuk “A Collaboration In The Music  Related Development For Empayar: The Melaka Chronicles Mobile Game”. Majlis menandatangani perjanjian  yang diadakan pada jam 4.00 tengahari sehingga 5.00 petang di di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.Menara,  dihadiri oleh wakil dari UniVRse Interactive Sdn Bhd, Encik Mohd Hezri Bin Amir, Ceo Univrse Interactive  bersama rakan kongsi beliau, Norhaizat Bin Zainal Abidin, Ketua pegawai operasi Univrse Interactive berserta  juga wakil dari Luncai Emas Dato’ Mohamad Nasir Bin Mohamad, Pengarah pengurusan Luncai Emas dan En Mohd Khirin Bin Omar, Pengarah Produksi Luncai Emas. ” Majlis menandatangani MoU bersejarah ini telah  berlangsung pada 29 September 2023,

Kerjasama strategik ini bertujuan untuk mewujudkan perkongsian yang saling menguntungkan antara  Luncai Emas Sdn Bhd dan UniVRse Interactive Sdn Bhd, merangkumi pelbagai domain terutamanya dalam  landskap hiburan Permainan & Digital. Pada masa ini, tumpuan pakatan ini adalah ke arah pembangunan berkaitan  muzik untuk permainan “Empayar: The Melaka Chronicles” yang akan datang.

Luncai Emas Sdn Bhd, sebuah entiti terkenal yang diketuai oleh penyanyi, pemuzik, komposer, dan penulis  lagu terkenal Malaysia, Datuk M. Nasir, telah ditubuhkan pada 5 Januari 1990. Selama bertahun-tahun, Luncai  Emas Sdn Bhd telah mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu syarikat penerbitan muzik paling berjaya.  Manakala, UniVRse, ialah syarikat pembangunan permainan yang sedang meningkat naik yang dilengkapi dengan  teknologi metaverse dan AI yang canggih.

Penandatanganan MOU ini mewakili satu peristiwa penting dalam bidang hiburan dan pembangunan  kandungan digital, dengan komitmen untuk bukan sahaja menyampaikan gabungan muzik dan teknologi yang luar  biasa tetapi juga untuk mempamerkan dan mempromosikan budaya dan warisan Malaysia kepada khalayak global.

Majlis diakhiri dengan ucapan penutup oleh Datuk Ts. Fadzli Abdul Wahit, Ketua/Naib Presiden Kanan,  Pembangunan Industri Digital di Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC). Untuk maklumat lanjut dan  pertanyaan media, sila layari laman web rasmi UniVRse di univrse.io atau hubungi [email protected]

Mengenai UniVRse Interactive Sdn Bhd: UniVRse Interactive Sdn Bhd ialah penyedia terkemuka bagi  penyelesaian metaverse acara maya, merevolusikan pengalaman acara dengan teknologi termaju. Ia menawarkan  platform dinamik untuk perniagaan, rangkaian dan pembelajaran, semuanya dalam dunia 3D yang mengasyikkan..  UniVRse juga terlibat secara aktif dalam perkhidmatan multimedia kreatif, dengan kepakaran dalam gamifikasi,  VR/AR dan pemasaran digital.

Mengenai Luncai Emas Sdn Bhd: Luncai Emas Sdn Bhd, dibimbing oleh artis ikonik Malaysia Datuk M.Nasir,  adalah sebuah syarikat penerbitan muzik yang sangat berjaya yang telah membentuk industri muzik sejak  penubuhannya pada tahun 1990. Syarikat itu komited untuk mengekalkan keseimbangan yang halus antara  ekspresi artistik dan daya maju komersial sementara sentiasa mengikuti perkembangan aliran muzik dan amalan  perniagaan.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *