REVEALING THE NEW ERA OF FUN AND ENJOYMENT WITH THE NEW VIVO Y100 5G

Hari ini, vivo Y100 5G membuat kemunculan unggul di Malaysia dengan reka bentuk menarik yang menggabungkan gaya terkini dan juga ciri yang diperbaharui. vivo Y100 5G ini diperbuat daripada EcoFiber Leather dan Bingkai Metallic High-Gloss disertakan dengan cetak timbul 3D. Model ini juga memancarkan penampilan estetik dinamik dan premium yang bakal memberi impak kepada pengguna.

vivo Y100 5G mempunyai skrin Ultra Vision AMOLED Dotch Display yang bersaiz 6.67 inci serta dengan 120Hz kadar segar semula, turut dihadirkan dengan dual stereo speaker, bagi memberikan pengalaman seperti di dalam panggung wayang pada bila-bila masa dan dimana jua. Ia juga turut didatangi dengan bateri jimat kuasa sebanyak 5000mAh dan 80W pengecasan kilat. Kini, pengguna dapat menjalani aktivit harian mereka tanpa perlu bimbang tentang kehabisan daya bateri pada peranti mereka.

Menggabungkan Gaya Moden dan Ketahanan Reka Bentuk
Disediakan dalam dua pilihan warna yang menawan iaitu Purple Leather dan Crystal Black, vivo Y100 5G menampilkan reka bentuk 3D ultra nipis dengan EcoFiber Leather dan Bingkai Metallic High-Gloss yang menonjolkan kelembutan dan kelenturan struktur ringan sambil mengekalkan penampilan estetik yang dinamik dan premium.

Peranti ini menampilkan tekstur garisan timbul 3D, mewujudkan rasa ketukangan yang ringkas, terperinci dan indah, menggabungkan keanggunan dengan rasa halus dan lancar. Menampilkan sentuhan reka bentuk yang unik, cincin kamera hiasan metalik bergabung dengan tekstur garis timbul seperti kulit, menghasilkan kesan mewah, halus serta canggih yang merangkumi kesederhanaan dan keanggunan.

Memperkenalkan teknologi berpaten Anti-Stain Coating yang inovatif, vivo Y100 5G mempamerkan tekstur premium seakan kulit yang menahan kesan kotoran, calar, dan penuaan UV sedikit sebanyak. Melalui ujian kualiti yang ketat, pengguna boleh menikmati gabungan gaya, keanggunan dan ketahanan yang sempurna di mana lapisan perlindungan tambahan meningkatkan kepuasan pengguna secara keseluruhan.

Menambah kepada reka bentuknya yang mantap, vivo Y100 5G mempunyai rintangan habuk dan air IP54. Ciri ini memberikan pengguna ketenangan hati, mengetahui peranti itu boleh menahan percikan dan semburan air. Edisi terbaharu ini merupakan peranti di mana ia berdiri sebagai karya agung yang bergaya, menggabungkan teknologi canggih dengan komitmen terhadap ketahanan dan keanggunan.

Keajaiban Sinematik vivo Y100 5G
Kali ini, vivo Y100 5G didatangi dengan 256GB kapasiti storan, membenarkan pengguna untuk menghargai lebih banyak momen indah dengan kemampuan simpanan sebanyak 60,000 gambar beserta dengan storan yang boleh dikembangkan sehingga 1TB. Rekaan CPU 8-core dan cip Snapdragon 4 Gen 2 membolehkan vivo Y100 5G menjadi peneraju dalam penggunaan proses canggih 4nm serta ciri Penggunaan Tenaga Rendah. Sistem Funtouch OS 10 yang digabungkan dengan pemacu memori, memastikan pengalaman yang lancar semasa menggunakan vivo Y100 5G. Ia juga dihadirkan dengan RAM sehingga 8GB untuk memudahkan peralihan yang lancar antara pelbagai aplikasi dan menyokong lebih dari 25 aplikasi latar belakang yang aktif.

Penjimatan RAM mengerjakan aplikasi yang mengurangkan penggunaan memori sehingga 600MB, manakala ciri App Retainer membenarkan aplikasi yang disenaraikan dalam senarai kepercayaan untuk diakses. Gabungan yang kuat ini membolehkan proses menjalankan tugas harian tanpa gangguan sambil menjamin pengalaman pengguna yang lancar secara konsisten.

vivo Y100 5G mempunyai skrin yang bersaiz 6.67 inci bersama 120Hz Paparan Ultra Vision AMOLED Dotch, turut dilengkapi dengan 300% tahap audio dan dual stereo speaker, vivo Y100 5G juga diperkenalkan dengan “cinema in the pocket” kerana kelebihan audio dan skrin yang memuaskan seperti menonton panggung wayang. Peranti ini mampu menyampaikan pengalaman menonton yang mengujakan dengan playback yang lancar, bidang pandangan yang luas, dan spektrum kontras warna yang terang sehingga mampu meningkatkan kedua-dua butiran  gambar yang terang dan gelap.

Ciri audio visual yang terbaik mampu memberikan visual yang terang untuk merangkumi perjalanan auditori yang benar-benar mendalam dalam sesebuah video atau filem. Dengan bunyi yang lebih halus dan jelas, vivo Y100 5G mencipta suasana berkualiti yang mampu mengesan emosi dan pergerakan yang rumit bagi setiap watak dalam filem. Ciri ini memastikan pengguna menikmati kesan yang mantap dan dimensi, meningkatkan pengalaman sinematik pengguna ke tahap baru.

Terokai Kesenian Pengimejan dengan vivo Y100 5G
vivo Y100 5G membezakan modelnya dengan ciri kamera yang menonjol, menampilkan kamera berpotret 8MP, Kamera Utama 50MP, Kamera Sudut Lebar Ultra 8MP dan Kamera Penderia Flicker. Dengan ciri Ultra Wide Angle yang menyokong 120° (106° selepas pembetulan sudut lebar) dan algoritma yang menghalang dari herotan tipikal kanta sudut lebar, pengguna boleh menangkap gambar secara panorama atau berkumpulan tanpa memerlukan jarak yang jauh.

Kualiti gambar boleh dipertingkatkan dengan hanya satu sentuhan melalui ciri Photo Borders yang inovatif dalam vivo Y100 5G. Ciri ini menyediakan lebih banyak pilihan umum untuk penyuntingan kreatif serta membolehkan pengguna meningkatkan kualiti gambar mereka dengan gaya yang unik dengan cara tersendiri. Selain itu, peranti ini menawarkan pelbagai ciri Kesan Cahaya Potret dan Potret Pelbagai Gaya, memberikan pengguna kuasa untuk merakam potret yang menakjubkan dan menyaingi apa yang dilihat pada profil selebriti.

Dalam persekitaran cahaya malap, Algoritma Malam Super vivo Y100 5G mampu menguatkan kecerahan dan kejelasan gambar serta membuat imej tersebut lebih jelas. Dengan mengawal penciptaan, ciri Dual-View Video membolehkan pengguna membuat vlog secara kreatif menggunakan kedua-dua kamera depan dan belakang secara serentak. Ciri dokumen dalam vivo Y100 5G memperbesarkan kebolehbacaan dan kemudahan simpanan dengan membetulkan dokumen yang ditangkap secara automatik kepada format yang dijajarkan secara mendatar dan menegak bagi menghapuskan sisihan sudut.

Serlahkan Kehebatan Penjimatan Kuasa Dengan vivo Y100 5G
Dengan kadar bateri 5000mAh jimat kuasa, peranti ini menampilkan 80W pengecasan kilat yang eksklusif, memastikan pengecasan yang pantas sehingga mencapai 80% dalam masa setengah jam sahaja. Pendekatan ini untuk memastikan pemulihan kuasa yang cekap tanpa mengabaikan keselamatan dan juga mengutamakan jangka hayat bateri yang tahan memberi pengalaman yang bebas kepada para pengguna.

Mengutamakan hayat bateri yang tahan lama, Enjin Pengecas Pintar 2.0 memberikan pengguna pengalaman tanpa kebimbangan. Ia menyesuaikan diri dengan senario pengecasan masa yang ternyata, memadankan dengan strategi pengecasan optimum secara bijak untuk kecekapan yang dipertingkatkan.

Untuk meningkatkan kesihatan bateri, vivo Y100 5G menggabungkan ciri Overnight Charging Protection, yang digerakkan dengan corak tidur pengguna. Ciri ini menghentikan pengecasan buat sementara waktu apabila bateri mencapai kapasiti 80% semasa tidur dan disambung semula sejurus sebelum bangun, dengan berkesan meminimumkan penuaan bateri dan memastikan ketahanan jangka panjang peranti.

Selain itu, vivo Y100 5G melangkaui fungsi penjimatan kuasa yang boleh dioptimalkan dengan memasukkan Mod Super Battery Saver dan Tetapan Penjimat Bateri yang boleh disesuaikan. Percubaan yang ketat mengesahkan bahawa walaupun selepas empat tahun digunakan, kapasiti bateri kekal melebihi 80%, menekankan komitmen peranti untuk mengekalkan prestasi.

Harga dan Ketersediaan
vivo Y100 5G akan tersedia di Malaysia bermula pada 28 Februari 2024, dengan tanda harga RM1,199 untuk varian 8GB+256GB. Pelanggan yang membuat pembelian dari 28 Februari hingga 28 Mac 2024, akan menikmati hadiah menarik bernilai sehingga RM298.

Rakyat Malaysia kini mempunyai peluang untuk membeli peranti mereka dengan mudah di mana-mana kedai konsep vivo, stor vivo rasmi, Shopee, dan Lazada. Untuk maklumat lanjut dan berita terkini mengenai vivo, layari Laman Facebook Rasmi vivo Malaysia dan Laman Web Rasmi vivo Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *