Wed. May 22nd, 2024

 

Menerusi persembahan YOLO Live Sessions: 3 Generations, yang dibawakan khas oleh promoter terkenal, YOLO Malaysia, tiga pemuzik rock country daripada tiga generasi berasingan telah disatukan pada satu platform buat pertama kali.

Kumpulan Spider, Noh Salleh, dan kumpulan yang dihormati XPDC adalah antara penghibur terkenal pada persembahan itu.

Ib Harun, pengasas YOLO Asia, mendakwa bahawa dia percaya sudah tiba masanya untuk wira rock kesayangan negara itu diiktiraf menerusi persembahan antarabangsa secara langsung untuk keseronokan peminat.

Terdahulu, YOLO Malaysia pernah menganjurkan 6 buah konsert secara digital dengan jayanya ketika negara masih lagi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada tahun 2020 yang lalu bagi artis seperti Tuju & Loca B, Zizi Kirana, Dolla, All Starz Division dan Ruffedge.

Aksi pertama pada malam konsert dimulai kumpulan Spider dengan membawakan lagu-lagu hit mereka seperti Anti Graviti, Kacap Terlabik, Kau Saja, Hidupku, Mungkinkah Terjadi, ‘tribute’ istimewa Mentera Semerah Padi, Kelawar Vampira dan Mabok.

 

Ketika aksi kedua dipersembahkan, Noh Salleh membawa ‘mood’ yang lebih romantis ke dalam dewan Zepp KL dengan menyanyikan lagu-lagu berentak retro popularnya seperti Gelung, Renjana, Mr. Polia, Biar Seribu, Sang Penikam, Angin Kencang dan Bunga Di Telinga.

Band rock yang digelar ‘Raja Funfair’, XPDC mempersembahkan lagu-lagu rock malar segarnya seperti Ntahapahapantah, Raja Kertas, medley 3 lagu (Titian Perjalanan, Hentian Ini dan Aku Dan Sesuatu), Selendang Merdeka, Kita Pengyu, Senapang Patah, Kabus Semalam, Hidup Bersama, Bukan Milik Aku dan Semangat Yang Hilang.

Ketiga-tiga pemuzik itu memberikan nyanyian unik lagu keramat terkenal Semangat Yang Hilang kepada penonton sebelum tirai konsert melabuhkan tirainya.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *