Fri. May 24th, 2024

Dato’ Dr. Zulkafperi Hanapi merupakan calon No. 3 untuk Perikatan Nasional, beliau sangat disenangi oleh penduduk Tanjong Karang, di mana beliau sering dilihat bersikap ramah dan mengambil bahagian dalam acara kampung.

Pada hari Ahad 13 November beliau juga telah menghadiri Majlis Perkahwinan antara Atikah dan Syamil  iaitu anak salah seorang penduduk Kampung baru-baru ini. Beliau sangat mesra dan prihatin terhadap penduduk yang juga hadir meraikan dalam majlis tersebut.

Selepas memberi salam kepada warga yang hadir, Kapt (B) Dato’ Dr Zulkafperi Hanapi berjalan ke setiap meja. Mereka semua kelihatan gembira kerana mempunyai calon PN di sana. walaupun mereka mesra. Rakyat sedia ada digalakkan oleh Kapt (B) Dato’ Dr Zulkafperi Hanapi untuk mengundi calon terbaik dalam pilihan raya pada kali ini.

Beliau berkempen dan berkongsi manifesto serta biodatanya dengan penduduk yang hadir semasa menjamu selera bersama mereka di majlis kenduri itu. Beliau berharap penduduk tempatan yang hadir dapat menyokongnya dengan padu pada pilihan raya umum ke-15, antara lain. Di mana beliau akan berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat Parlimen Tanjung Karang.

Pada Jam 5.30 petang pula,  Kapt. (B) Dato’ Dr Zulkafperi Hanapi hadir untuk melawat Pasar Malam Pekan Tanjung Karang .

Kapt. (B) Dato’ Dr Zulkafperi Hanapi tiba di Pasar Malam Bandar Tanjung Karang sekitar jam 5.30 petang. Beliau pergi ke Pasar Malam bersama krewnya untuk menyambut penduduk Tanjung Karang yang membeli belah di situ. Beliau secara tidak sengaja bertembung semasa berkempen dengan calon-calon dari parti Barisan Nasional dan MUDA, namun sikap terbuka dan profesionalnya terserlah apabila beliau mengekalkan ketenangan dalam menghadapi tentangan daripada parti lain.

Pada pukul 9.30 malam. malam itu Dato’ Dr.Zul bertolak ke Kampung Parit Sulong Tanjung Karang untuk melihat Gelanggang Seni Silat Persatuan Seni Silat Cimande Warisan. Semestinya tujuan kunjungan beliau adalah untuk memberi inspirasi kepada golongan muda untuk melibatkan diri dalam hobi sihat seperti latihan silat ini.

Penduduk yang menghadiri Sesi Aktiviti Silat itu turut mengadakan majlis makan malam bersama Dr Zulkafperi Hanapi selepas majlis tersebut dan berbual santai dengannya mengenai perancangannya untuk mewujudkan aktiviti lebih sihat di Parlimen Tanjung Karang sekiranya memenangi pilihan raya nanti.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *