PAKEJ RAHMAH ITTV E-LEARNING, PAKEJ TUISYEN RAHMAH PERTAMA DI MALAYSIA

Yang Berhormat Datuk Seri Salahuddin Ayub, Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Kos Sara Hidup hari ini telah melancarkan “Pakej RAHMAH iTTV e-Learning” semasa Perhimpunan Bulanan dan Apresiasi Pendidikan Pejabat Pendidikan Daerah Johor Bahru Tahun 2023 yang diadakan di White Hall Event Space, Johor Bahru, Johor.

Untuk makluman, pihak iTTV Education Sdn Bhd akan melaksanakan Program Pakej RAHMAH di bawah Inisiatif Payung RAHMAH yang bertujuan untuk membantu kumpulan miskin tegar dan golongan kurang berkemampuan dalam mendepani isu kenaikan kos sara hidup. iTTV Education Sdn Bhd adalah perintis di Malaysia dalam sektor pembelajaran online atau e-Learning sejak tahun 2008.

Seiring dengan pelancaran ini, iTTV Education Sdn Bhd berhasrat untuk memantapkan perkhidmatan pendidikan di Malaysia melalui koleksi lebih 3,000 tutorial video berdasarkan sukatan kurikulum Kementerian Pendidikan Malaysia untuk kegunaan murid-murid Tahun 4 hingga Tingkatan 5. Video-video tersebut sesuai digunakan sebagai bahan pembelajaran kendiri, sama ada untuk aktiviti, ulang kaji, pengayaan ataupun pengukuhan mengikut kelapangan masing[1]masing

KPDN terus komited untuk memastikan seluruh warga Malaysia MADANI dilindungi dan tidak terbeban dengan peningkatan kos sara hidup (cost of living) dalam situasi mencabar dan tidak menentu pada hari ini. Pada masa yang sama, KPDN sentiasa menyokong usaha baik yang dilaksanakan oleh warga industri dari pelbagai sektor di negara ini untuk menggalakkan rakyat Malaysia berbelanja dengan memberi ganjaran tambahan atau nilai tambah kepada pengguna.

Program Payung RAHMAH adalah manifestasi keprihatinan dan konsep kasih sayang Kerajaan kepada rakyat Malaysia, khususnya golongan berpendapatan rendah dengan kerjasama rakan-rakan strategik yang terlibat. KPDN amat berharap agar usaha seperti ini mampu menarik perhatian rakyat Malaysia, khususnya pengguna untuk mendapatkan barangan atau servis dengan harga yang murah dan berpatutan tetapi berkualiti seiring dengan produk yang ditawarkan.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *