Fri. May 24th, 2024

 

 

Hujung minggu ini, 3 & 4 September, “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” akan menggegarkan Dewan Plenary Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Maskot Upin, Ipin dan sahabat muncul dalam produksi teater muzikal terbaru ini sebagai watak dalam pengembaraan fantasi “Pin Pin Pom!” Pementasan itu akan memberi impak yang luar biasa kerana penggunaan teknologi termaju dalam teater ini, termasuk teknik kesan khas, kesan pencahayaan dan penggunaan skrin LED.

“Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” persembahan berlangsung selama lebih daripada satu jam dan dipenuhi dengan nombor muzik yang mengharukan yang pasti membuatkan penonton terus terlibat dan menyanyi bersama. Lagu-lagu terkenal Upin & Ipin, seperti “Gembira Bermain,” serta beberapa lagu baharu, seperti “Upin & Ipin Berani” dan “Pin Pin Pom!” akan dilaksanakan. Watak baharu Pahlawan Magik Upin Ipin dan Nenek Kebayan yang membuat penampilan sulung dalam teater itu juga akan dimuatkan dalam teater ini.

Diterbitkan oleh Les’ Copaque Production, teater ini diuruskan bersama oleh Star Fotress Sdn Bhd, dan ia diarahkan oleh Siti Rohaya Atan. Pada 3 dan 4 September 2022, “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” akan dipersembahkan di Dewan Plenary Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada jam 11 pagi, 3 petang, dan 8:15 malam.

Les’ Copaque berbesar hati memberikan harga promosi untuk Teater Muzikal Upin & Ipin Pin Pin Pom sempena cuti sekolah yang bakal tiba! Terdapat pengurangan kos tiket sehingga 50%. Lawati laman web Trip untuk memanfaatkan promosi ini; tiket masih boleh dibeli melalui hari persembahan.

Pembelian tiket untuk acara: Trip.com (https://my.trip.com/w/Upinipin-2022) ialah laman web.

SINOPSIS: “Teater Muzikal Upin & Ipin -Pin Pin Pom!”

Ruby Ajaib Nenek Kebayan ditemui dan tersalah bawa pulang oleh Upin dan Ipin. Nenek Kebayan memerlukan kekuatan Batu Ruby Ajaib untuk melaksanakan rancangan jahatnya untuk memerintah dunia ajaib. Sebagai Pahlawan Sihir, Upin dan Ipin bertarung dengan Nenek Kebayan. Mampukah Upin dan Ipin menghalang rancangan Nenek Kebayan dan menjaga alam ajaib dan Kampung Durian Runtuh?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *