Wed. May 22nd, 2024

‘Dapat rentak yang sesuai dalam setiap persembahan.” – Kapten Akim. ‘Terus jadi Number One!” – Kapten Hael. ‘Persembahan yang menyentuh hati peminat’ – Kapten Naim. Itulah matlamat yang dikongsi oleh semua Kapten, yang mahu peserta memiliki pentas dan memukau penonton setiap minggu.

Anugerah Juara Lagu (AJL) terus menghangatkan pentas dalam episod kedua program hiburan terbaru TV3, TERPALING JUARA, yang menghimpunkan bintang-bintang terkemuka dalam perniagaan hiburan untuk bertaruh pada lagu-lagu terkenal yang pernah dicalonkan dalam semua Muzik Muzik Semi. -Edisi akhir.

Tiga penyanyi, pencipta lagu, dan penulis lirik yang sangat berbakat yang telah memenangi trofi Juara Lagu pada anugerah paling berprestij ditandingi antara satu sama lain di TERPALING JUARA untuk mengetuai penyanyi senior dan penyanyi junior dalam persembahan mingguan daripada # playlistAJL. Kapten ini ialah Akim Ahmad, Hael Husaini, dan Naim Daniel.

Juri biasa memberikan penghargaan yang sangat baik kepada Shaz (Shazreen Shaharum) atas persembahan yang mempunyai faktor WOW apabila dapat menambah keaslian dan mengemas kini lagu dangdut Selamat Jalan Romeo (AJL19, lagu asal Ramlah Ram). Selain itu, persembahan Shaz mendapat undian terbanyak, memenangi anugerah Persembahan Terbaik Minggu dan hadiah wang tunai RM5,000. Shaz berbesar hati untuk bekerjasama dan bertukar-tukar idea mengenai hala tuju rancangan itu dengan Kapten Hael Husaini. Shaz terdorong oleh pencapaian ini untuk bekerja lebih keras dan menunjukkan prestasi yang lebih baik pada minggu hadapan.

Rahmad Mega berjaya masuk sebagai penghibur pertama, dan nyanyian lagu Merisik Khabar (Juara Lagu 1987, asalnya dibawakan oleh Allahyarham Datuk Sudirman Arshad) sangat baik dan mengharukan. Rahmad Mega berani keluar dari zon selesa dan mencuba elemen baharu apabila berkolaborasi dengan Hael Husaini.

Lagu Sumpah (AJL34, asalnya dibawakan oleh Aina Abdul), yang dipilih oleh Aqeesh untuk menguji julat vokalnya, menjadi peringatan kepadanya bahawa emosinya harus dikawal bagi mengelak daripada mengganggu persembahan. Sama seperti Ifa Raziah yang menangis di atas pentas sambil menyanyikan lagu Di Pintu Syurga (AJL29, nyanyian asal Dayang Nurfaizah). Hakim biasa juga memberi amaran kepadanya untuk berhati-hati dengan pitching dan mengawal emosinya semasa menyanyi.

Aqmal memberikan persembahan mantap dalam genre lagu irama Malaysia sambil menyanyikan lagu Raikan Cinta (AJL16, lagu asal Dato’ M.Nasir). Walau bagaimanapun, Aqmal mesti mendapatkan lebih keyakinan diri di atas pentas dan membebaskan dirinya daripada gerak-geri tarian yang boleh memberi kesan gementar.

Dendangan Hazami nyanyian asal Casey iaitu Seribu Impian (AJL10) mampu membawa penonton kembali ke zaman lagu ini popular. Para juri tetap berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Hazami walaupun dia mempunyai kehebatan lisan yang jelas. Dia perlu mempunyai lebih banyak keberanian untuk mencuba dan memberikan kejutan baharu dalam persembahan seterusnya.

Nantikan persembahan Lagu Terpaling pada minggu hadapan yang bertemakan ‘Cinta’:

  1. Sepi Sekuntum Mawar Merah (AJL6, nyanyian asal oleh Ella) – Ifa Raziah
  2. Taman Rashidah Utama (AJL4, nyanyian asal oleh Wings) – Aqmal
  3. Tak Tercapai Akalmu (AJL21, nyanyian asal oleh Elyana) – Aqeesh
  4. Purnama Merindu (AJL14 – nyanyian asal oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza) – Shaz
  5. Ghazal Untuk Rabiah (AJL12 – nyanyian asal oleh Dato’ Jamal Abdillah) – Rahmad Mega
  6. Mas Mona (SFMM7 – nyanyian asal oleh Jeffrydin) – Hazami

 

Terpaling Juara yang bersiaran selama 8 episod dihoskan oleh Haziq Hussni dan Shiha Zikir dengan Datuk Hattan dan Fauziah Latiff bertugas sebagai juri tetap. Pemenang Juara Utama akan menerima cek bernilai RM100,000. Penyudah tempat kedua akan memperoleh RM50,000, manakala tempat ketiga akan dianugerahkan RM30,000.

Terpaling Juara mempunyai vivo Malaysia sebagai penaja utama, Nivea sebagai penaja bersama, Hot FM sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro sebagai rakan media rasmi, serta Xtra dan Oh Bulan! sebagai rakan digital. Untuk maklumat terkini, layari www.xtra.com.my/terpalingjuara.

Nurhul Huda Haji Khalid berkhidmat sebagai penerbit eksekutif kanan, Ikha Arnisya Mohd Anuar sebagai penerbit eksekutif, dan Azrul Effendi Abdullah sebagai penerbit semasa sesi produksi Terpaling Juara. Jangan ketinggalan Terpaling Juara, yang akan mula disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2 di Shah Alam pada Ahad, 21 Ogos 2022, jam 9.00 malam, dan akan disiarkan secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my. Untuk memulakan perbincangan di media sosial, gunakan hashtag #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *